Drumuri asfaltate cu ţârâita. Cât costă modernizarea unui kilometru de drum

Consiliul Judeţean Gorj va aloca fonduri primăriilor din Dăneşti şi Târgu-Cărbuneşti pentru reabilitarea unui drum comunal care traversează ambele localităţi. Vorbim de circa patru kilometri de drum pentru care au alocat sume şi autorităţile locale. Din bugetul Consiliului Judeţean, fiecare primărie va primi câte un milion de lei, dar drumul cu pricina tot nu va fi asfaltat în totalitate în acest an.

 

 

 

 

 

 

Costă 200 de mii de euro asfaltarea unui singur kilometru, spune primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Drumul ce trebuie să fie modernizat este cuprins între Floreşteni, Târgu-Cărbuneşti, şi Trocani, comuna Dăneşti. Dacă ar fi asfaltat, acest drum ar scurta şi distanţa dintre Târgu Jiu şi Ţicleni, mulţi navetişti nu ar mai fi nevoiţi să ocolească peste 20 de kilometri ca să ajungă din Ţicleni, în Târgu Jiu.

Autorităţile din cele două localităţi au încercat să predea acest drum Consiliului Judeţean Gorj şi să-l transforme în drum judeţean, apoi să-l asfalteze, dar este prea îngust pentru a căpăta acest statut.

„În aceşti 6 ani şi jumătate, am reuşit să asfaltăm de la ultima casă din Măceşu până la troiţa de la Floreşteni. Au mai rămas acele 15-20 de gospodării care sunt de la troiţă în dreapta şi cei trei kilometri de drum peste câmp. Am avut o discuţie cu domnul preşedinte al CJ şi am încercat să dăm acest drum şi cei din Dăneşti, partea lor, către Consiliul Judeţean, să-l facem drum judeţean şi să se ocupe dumnealor să-l modernizăm. Lăţimea era foarte mică însă. Era mai îngust. Dacă voiau să facem o plimbare, o să vedeţi că sunt vreo doi care au arat până în marginea drumului”, a declarat primarul din Târgu-Cărbuneşti.

Consiliul Judeţean Gorj va aloca două milioane de lei celor două primării ca să poată asfalt o parte din drum. Vestea proastă este că şoseaua nu va fi modernizată în totalitate în acest an.

„Partea carosabilă trebuie să aibă 6 metri. Are 5 şi ceva. Am mers pe varianta să-l facem drum comunal atât noi, cât şi Dăneşti, că este drum sătesc. L-am transformat în drum comunal cu promisiunea ca, în bugetul din 2023, să primim sume de la CJ să ne facem fiecare partea noastră de drum. Noi am votat bugetul deja. Am prins acest drum în lista de investiţii. Am pus 100 de mii de lei din bugetul local, urmând să mai punem milionul promis de la Consiliul Judeţean. Tot un milion se va da şi pentru Primăria Dăneşti,. Un km de asfalt e 200 de mii de euro, deci probabil va mai rămâne de asfaltat un kilometri şi ceva. Va rămâne pentru anul viitor. Nu sunt bani la momentul acesta. Din 3,8 km, se vor face 2 kilometri şi ceva şi mai rămâne o bucată pentru anul viitor”, a mai spus Birău.

Vizualizări: 2,094

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: