Drumuri pline de noroi la Scoarţa

Mai mulţi cetăţeni din comuna Scoarţa abia pot ajunge la locuinţele lor pe timp de ploaie din cauza drumurilor jalnice. Autorităţile locale din Scoarţa cunosc situaţia şi promit de ani buni că soluţionează problema noroiului de pe uliţele comunei. Cetăţenii spun că s-au săturat de promisiuni şi îi cer primarului să balasteze măcar drumurile respective ca să poată ajunge la locuinţe.

Mai multe uliţe din comuna Scoarţa, judeţul Gorj, devin aproape impracticabile pe timp de ploaie din cauza noroiului. Cetăţenii spun că au făcut de nenumărate ori demersuri la primărie pentru balastarea drumurilor însă fără niciun rezultat. Mai mult, oamenii spun că sunt trataţi cu dispreţ de autorităţile locale. „Drumul este jalnic, noroiul este până la genunchi când plouă, nici nu poate fi vorba să ajungem la gospodării cu maşina. Am mers la primărie de foarte multe ori să ne plângem noi cei care stăm în zonă şi de fiecare dată ne mint. L-am sunat pe primar să-i spun că am rămas împotmolit cu maşina şi mi-a zis să o las în drum. Sunt sătul de promisiuni. Nu vrem asfalt, măcar să astupe gropile alea şi să balasteze ca să putem circula şi noi în condiţii civilizate”, a declarat Constantin Umerel, localnic din satul Beacu.

În aceeaşi situaţie se află şi drumul din satul Salcia, plin de gropi şi de noroi, spun oamenii. Autorităţile locale cunosc situaţia uliţelor însă spun că nu sunt bani pentru asfalt în satele respective. Primarul Aurelian Cotârlău a spus ieri că toate uliţele săteşti sunt prinse într-un program de modernizare cu bani de la guvern, însă şansele să primească finanţare sunt foarte slabe. „Ştiu, aşa este, dar este şi vina lor, că nu îşi fac şanţurile. Noi avem anul acesta un buget mai mic cu 600.000 lei faţă de anul trecut şi nu avem bani să le asfaltăm cu bani de la bugetul local, nici măcar să le balastăm. Acum lucrăm la un proiect unde am prins toate uliţele, în total 9 kilometri de drumuri. Proiectul are o valoare de 7.000.000 lei însă este puţin probabil să primim bani de la guvern, aşa că cel mai probabil vom accesa tot cu acest proiect fonduri europene”, a declarat Aurelian Cotârlău, primarul din Scoarţa.

Cetăţenii nemulţumiţi din Scoarţa îl acuză pe primar şi de discriminare în privinţa drumurilor. Oamenii spun că primarul a avut grijă să le asfalteze drumurile numai cetăţenilor de etnie romă din satul Budieni pentru că ei sunt cei care îl votează tot timpul la alegeri. „Cei din Budieni au asfalt, au de toate pentru că trebuie să-şi asigure voturile. Noi stăm cu noroiul la poartă”, a spus Constantin Umerel. 

Vizualizări: 265

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: