Drumurile agricole și muzeul sătesc, în atenția autorităților din Borăscu

Din această lună, comuna Borăscu s-a transformat în șantier. S-au reluat lucrările la drumul comunal care face legătura între localitatea Borăscu și județul Mehedinți. În acest moment se lucrează și la drumurile de exploatare agricolă. Mai mult decât atât, pe lângă lucrările care se fac la unitățile de învățământ din localitate, se reamenajează și muzeul sătesc din comuna Borăscu.

Reabilitarea drumurilor de exploatarea agricolă sunt prioritare în această perioadă pentru autoritățile locale din comuna Borăscu, asta pentru că se apropie toamna și cetățenii trebuie să aibă căile de acces spre culturi în stare bună. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. În această săptămână s-au reluat și lucrările începute în perioada 2010-2011 la drumul comunal care face legătura între comuna Borăscu și județul Mehedinți, care costă aproximativ 24 de miliarde de lei vechi. „Lucrăm la drumurile de exploatare agricolă. Este vorba de două astfel de drumuri care au cam 8 kilometri și 350 de metri. Le reabilităm pe măsura 125 A, iar valoarea investiției este de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. Lucrarea s-a făcut un sfert și începem la balastare. De săptămâna aceasta am început lucrările pentru continuarea asfaltării pe D 72A Borăscu limită cu Mehedinți. Este vorba de o lucrare începută pe 577 și continuăm acum. Lucrarea a început în 2010-2011 și are o valoare totală de 24 de miliarde. Drumul face legătura cu județul Mehedinți”, a declarat Constantin Țucu, primar.

Muzeul sătesc din Borăscu a fost reabilitat

Prioritar pentru autoritățile locale din comuna Borăscu a fost și Muzeul Sătesc care a fost amenajat în două săli de clasă aflate într-o stare avansată de degradare. Muzeul a fost reabilitat, iar aici vor fi expune obiecte care nu pot fi găsite nici la Muzeul Județean. „Am terminat acum de reabilitat muzeul sătesc. Avem un muzeu sătesc foarte frumos. Era făcut în două săli de clasă și clădirea era veche. L-am amenajat, am igienizat interiorul, am turnat jos șapă, am pus parchet și am făcut ce trebuia. I-am dat un aspect ca să arate ca un adevărat muzeu sătesc. Avem obiecte de mare importanță aici. Nu are nici Muzeul Județean ce avem noi aici. Aici investiția a fost de aproximativ 30 de milioane de lei vechi” , a mai precizat primarul din comuna Borăscu.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: