Electrician de meserie, protestează pe stâlpul electric

S-a urcat pe un stâlp de electricitate și ore întregi și-a ținut pe jar vecinii, dar și echipajele de la poliție, pompieri și SMURD, care au ajuns la fața locului. A făcut acest lucru un localnic din comuna Bengești Ciocadia, care este cunoscut cu afecțiuni psihice și nu este prima dată când le dă bătăi de cap localnicilor și autorităților. Nicolae Birău a negociat ore întregi cu cei prezenți la fața locului, pentru a se coborî de pe stâlpul de înaltă tensiune și în cele din urmă a cedat. Acesta a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu cu stare de agitație.

Nicolae Birău sau Frizeru așa cum îl știe toată comuna Bengești-Ciocadia are 42 de ani și de câțiva ani are probleme psihice, deși în sat este cunoscut ca fiind un bun electrician. Nu este prima dată când bărbatul pune în alertă tot satul, dar și autoritățile. Ieri se pare că s-a certat cu proprietarii unui bar din localitate pe motiv că aceștia i-ar datora niște bani și, pe fond de supărare, acesta s-a urcat în vârful unui stâlp unde a stat ore întregi. Gestul nu i-a uimit pe localnicii care s-au adunat la fața locului, pentru că sunt obișnuiți cu astfel de comportamente din partea bărbatului. „Nu e prima dată când face prostii. Acum s-a urcat pe stâlp dar nu pățește nimic, numai să nu alunece să cadă. El este electrician bun de meserie și sigur nu se curentează. Este supărat și așa reacționează. Nu e un om prost, dar are și el probleme lui”, a declarat Dumitru Căprărin

Cunoscut de poliție și pompieri

bengesti_2

Frizeru a ajuns deja vedetă în sat după ce a protestat în clopotnița bisericii din sat și și-a incendiat casa, iar apoi a anunțat singur pompierii. „Este un localnic cu afecțiuni psihice. Este luat în evidență și mereu când se supără face câte un gest extrem. Și-a dat foc singur la casă și apoi a sunat la pompieri că se uită cum îi arde casa, că i-a pus foc după ce i-a înștiințat că face acest lucru, apoi s-a urcat în clopotnița bisericii și a protestat și pe acolo, iar acum s-a urcat pe stâlp. Ne este frică să ne apropiem sau să urcăm după el, pentru că amenință că pleacă pe fire și ne este frică să nu se dezechilibreze și să cadă, pentru că este și în stare de ebrietate”, a declarat agentul de poliție Drăghici Sergiu.

A cedat cu greu la negocieri

Atât vecinii, cât și pompierii și polițiștii au negociat cu bărbatul ore întregi și  în cele din urmă a cedat. „Nu cobor pentru că nu vreau. Stau aici cât vreau eu. Dacă puneți scara sau urcați după mine o să plec pe fire. Cobor când vreau eu. Nu sunt prost și eu decid”.

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD și transportat la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru că prezenta stare de agitație și halenă alcoolică.

Vizualizări: 251

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: