Tu din ce echipă faci parte?

Atât sporturile cât și jocurile reprezintă o modalitate importantă și ușoară de îmbunătățire a stării fizice și mentale. Astăzi oricine dintre noi care are această dorință, poate să-și facă o carieră în sport, dacă are în vedere și menținerea sănătății alimentare, precum și a stării fizice a organismului. Este un mijloc util de a avea parte de divertisment și activitate fizică zilnic. Ne face activi și ne oferă energie și putere. Tehnicile de construire a caracterului și a disciplinei te vor însoți toată viața dacă alegi această cale.

A te implica în sport și jocuri în mod constant te învață cum să îți menții echilibrul fizic și mental, deoarece îmbunătățește nivelul de concentrare și memoria. Devii mai tolerant și capabil de a trece prin orice situație dificilă. Dezvoltă simțul prieteniei și înlătură toate diferențele dintre două persoane. Îți păstrează corpul în formă, aduce gânduri pozitive și te ține departe de numeroase boli și tulburări.

Sporturile de echipă sunt practicate între echipe opuse, unde jucătorii interacționează direct și simultan între ei pentru a atinge un obiectiv. Obiectivul implică, în general, coechipierii care facilitează mișcarea unei mingi sau a unui obiect similar în conformitate cu un set de reguli, pentru a obține puncte. Odată cu primele Jocuri Olimpice din 776 î.Hr. - care au inclus activități precum cursele cu care de luptă, săriturile, aruncarea de discuri și luptele - grecii antici au introdus în lume sporturile formale. Acestea implicau echipe și reprezintă predecesorii a ceea ce ne este cunoscut și nouă astăzi precum fotbal, rugby, golf, cricket, hockey, volei, tenis, dar și altele focusate pe participanți individuali: înotul, patinajul și schiatul.

Sporturile de echipă sunt un soi de reîmprospătare constantă a sănătații și bunăstării generale. Nu numai că te ajută să te menții în formă, dar sunt și o modalitate excelentă de a te conecta cu oameni din medii diferite și de a deveni parte a unei comunități mai mari. Ceva ce este cu adevărat convenabil în privința sporturilor de echipă este faptul că acestea sunt foarte versatile în ceea ce privește numeroasele opțiuni. Oamenii sunt ca niște fulgi de zăpadă, ceea ce înseamnă că nu toată lumea este la fel și are aceleași interese. Ție poate să îți placă fotbalul și voleiul, iar celui mai bun prieten, înotul sincronizat. Nicio problemă, e loc pentru fiecare.

Pokerul este un alt sport care implică o echipă, chiar dacă jucătorul se concentrează pe propriile sale rezultate. După experimentarea unui joc precum Omaha Li, care necesită între 2 și 10 jucători, poți deveni mai perspicace și mai receptiv la comportamentul nonverbal al coechipierilor. Aceste aspecte te vor ajuta cu siguranță în viață, atunci când te raportezi la ceilalți. Iar astăzi este ușor să te integrezi în comunități de poker, pentru că există mulți fani care se dedică pasiunii lor și își dau tot interesul în a da mai departe cunoștințele acumulate si oferi sfaturi cu privire la joc.

Mai multe studii au relevat și beneficiile holistice ale participării în sporturi de echipă. Ele reduc obezitatea și cresc starea generală de sănătate. Este esențial să te implici în activități fizice, mai ales dacă îți petreci cea mai mare parte a zilei stând la un birou. Ar trebui să efectuezi cel puțin 150 de minute de exercițiu cu intensitate moderată sau 75 de minute de exercițiu de intensitate viguroasă în fiecare săptămână, pentru a evita boli cronice precum diabetul, artrita și bolile de inimă. Dar pentru că munca îți ocupă cea mai mare parte din timp, acest lucru este mai ușor de spus decât de făcut. Astfel, o soluție ar fi să te alături unei ligi locale de fotbal, baschet, ori alt sport, depinde de preferințe, iar dacă acestea sunt inexistente în orașul în care locuiești, formeaz-o tu însuți din grupul de prieteni. Angajat într-o astfel de activitate, te vei obișnui să respecți programul săptămână după săptămână. Nu e nevoie să duci totul înspre un nivel profesionist pentru a putea profita de beneficii.

 

A face parte dintr-o echipă îmbunătățește și imaginea de sine. Dacă te simți bine cu felul în care arăți, nu înseamnă că nu te poți implica în sport. Dimpotrivă, îți vei confirma anumite păreri cu privire la cine ești și nu la aspectul fizic. Sportivii care joacă în echipă manifestă o stimă de sine îmbunătățită. De asemenea, aceștia raportează mai puține simptome depresive, în mare parte datorită interacțiunilor sociale pozitive pe care le creează sporturile de echipă.

Concurența îmbunătățește rezistența. A face o rutină din activitatea fizică este un lucru esențial în construirea rezistenței. La rândul său, rezistența creează forța cardiacă. Și, în plus, exercițiul fizic crește densitatea osoasă și masa. Sănătatea însă înseamnă și fericire. Sportivii care joacă sporturi în echipă sunt mai mulțumiți de viață, iar o contribuție mare la această satisfacție este sentimentul de apartenență. Interacțiunea socială produce sentimente puternice de identitate de sine și crește nivelul endorfinelor din corp.

Pe lângă toate beneficiile aduse sănătății, aceste sporturi încurajează indivizii să gândească multilateral, adică din perspectiva întregii echipe. Jucarea unui sport în echipă necesită persistență, răbdare și practică - toate acestea putându-se traduce în lecții importante de viață. Ba mai mult, lucrul cu alți membri ai echipei te învață mult despre responsabilitate, despre ceea ce înseamnă să îți asumi propriile greșeli. Aceasta este o lecție importantă de învățat în viață, deoarece abilitatea de a accepta o eroare și de a învăța ceva de pe urma acesteia este unul dintre pașii cruciali spre succes.

O discuție despre avantajele sporturilor de echipă nu poate avea un contra-argument, deoarece e indubitabil cât de mult pot schimba viața cuiva. Iar după cum probabil știi deja, acestea au un ritm rapid și te ajută astfel să dobândești abilitățile necesare pentru a lua decizii eficiente. Cu luarea deciziilor te confrunți în fiecare zi, iar acest lucru nu e chiar floare la ureche de cele mai multe ori. Prin urmare, nu te gândi de două ori înainte de a lua decizia corectă, pentru că mai apoi acestea o să vină una după alta.

Vizualizări: 2,577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: