Primăria din Gorj care nu are bani de salarii

Situație fără precedent la Primăria Fărcășești, acolo unde funcționarii nu și-au mai primit salarii întregi de mai bine de trei luni. S-a ajuns în această situație din cauza Complexului Energetic Oltenia, care nu a virat toți bani care îi reveneau unități administrativ teritoriale din cotele defalcate.

În conturile primăriei Fărcășești trebuia să intre trimestrial, de la Complexul Energetic Oltenia, aproximativ 1,4 milioane de lei. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar unitatea administrativ teritorială a primit numai 150.000 din cotele defalcate.

În acest context, funcționarii primăriei nu și-au mai primit salariile întregi de la începutul acestui an. ”Avem întârzieri mari la salarii. Angajații nu și-au mai luat salarii de trei luni de zile. Este o situație disperată. Am mai dat câte jumătate sau sfert din salariu sau cum am putut la salariați în fiecare lună. Mie nu îmi place să fac scandal și sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede. Am tăcut pentru că nu sunt omul care să vorbesc aiurea și am sperat să se rezolvă”, a declarat primarul din Fărcășești, Constantin Drăgoescu.

Cel mai probabil funcționarii primăriei Fărcășești nu vor primi salarii până la Paște dacă cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia nu vor vira banii.

Primăria Fărcășești nu este sigura în această situație. Complexul Energetic Oltenia are de cumpărat în această perioadă certificatele de carbon și toți banii companiei se duc în această direcție.

Vizualizări: 2,452

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: