Dubla crimă din Mehedinţi are autori din Gorj

Autorii crimei de la Meriş (Mehedinţi) sunt gorjeni din Motru şi Cătunele, iar motivul este un scandal legat de consumul de droguri. Patru tineri au ajuns acum două seri în arestul poliţiei.

De mare ajutor le-au fost anchetatorilor imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate de Primăria Motru pe străzile din oraş. Maşina cu numere de Bulgaria, condusă de Ion Ulăreanu, din Filiaşi, şi în care Ileana Gabriela Dumitrana, de 19 ani, din Turceni, era pasageră, a fost surprinsă de camere în diferite locuri din oraş, în tranzit prin Motru.

La un moment dat însă pe imagini se poate vedea că un individ urcă în maşina înmatriculată în străinătate, acesta fiind identificat ulterior ca fiind unul dintre cei patru suspecţi. Aşa au ajuns anchetatorii la indivizii pe care îi căutau. În nici 48 de ore, un caz extrem de complicat a fost rezolvat şi pentru că bărbatul care a ars în maşina sa era în atenţia ofiţerilor antidrog, el ocupându-se cu furnizarea de etnobotanice, în special, celor amatori de aşa ceva.

Anchetatorii au aflat pe parcursul cercetărilor că Ulăreanu avea clienţi la Motru, dar cu care nu s-a mai înţeles la preţ. Dornici să consume însă astfel de substanţe, aflaţi probabil în sevraj, clienţii doljeanului au decis să-i ia viaţa atât lui, cât şi prietenei sale. Dubla crimă s-a produs undeva în apropiere de podul de la Râpa, cum îi spun localnicii zonei respective. Victimele au fost aici dezbrăcate aproape complet, iar hainele şi alte lucruri personale au fost puse într-o pungă şi aruncate într-o fântână din Lupoaia, după care barele metalice cu care le-a fost suprimată viaţa celor doi au fost transportate tocmai pe un câmp de lângă fosta mină Boca. Suspectul principal din acest dosar este un agent de la o firmă de pază din Târgu Jiu, condusă de un fost ofiţer de informaţii. Bărbatul ştia bine locul şi a crezut că niciodată anchetatorii nu vor ajunge acolo pentru a găsi probele care îl incriminau.

criminali_meris_ailalti

Trupurile fără viaţă ale lui Ulăreanu şi al prietenei sale au fost transportate apoi cu maşina înmatriculată în Bulgaria tocmai la Meriş, în Mehedinţi, la câţiva kilometri de Motru. Iniţial, criminalii au vrut să arunce maşina în apă cu cadavre cu tot, convinşi fiind că nimeni nu o va descoperi însă pe fundul apei. Ghinion însă, maşina s-a înfipt cu botul într-un mal de pământ şi acolo a rămas. Atunci suspecţii au luat decizia de a-i da foc, fără să se gândească la faptul că a doua zi localnicii vor vedea urmele faptelor lor. Acum toţi au fost reţinuţi, inclusiv un minor de 17 ani, fiind acuzaţi de omor deosebit de grav, tâlhărie şi profanare de cadavre, fapte pentru care riscă închisoarea pe viaţă. Cercetările sunt coordonate de doi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Gheorghe Covei şi Dănuţ Volintiru, cel din urmă fiind fostul şef al DNA Târgu Jiu. Cei doi au venit ieri la Meriş, dar şi la Boca, Râpa sau Motru, audierea suspecţilor făcându-se la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Vizualizări: 376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: