Fata carbonizată în maşină, o gorjeancă de 19 ani! Patru criminali în arest!

Poliţia a identificat cadavrele celor doi tineri găsiţi carbonizaţi într-o maşină incendiată la Meriş, judeţul Mehedinţi. Este vorba despre o fată de 19 ani din zona Turceni, care nu a mai trecut pe acasă de luni seara, cam când s-a întâmplat şi nenorocirea respectivă. Cealaltă victimă este un bărbat din Filiaş, Ionuţ Ulăreanu, de 28 de ani, dispărut şi el cam în acelaşi timp cu gorjeanca noastră.

Ileana Gabriela Dumitrana este din satul Murgileşti, provine dintr-o familie nu foarte înstărită, are mai mulţi fraţi şi surori, mama ei fiind la a doua căsătorie, iar de câteva zile îl cunoscuse pe Ulăreanu. Tânărul este un doljean aflat în atenţia ofiţerilor de la Crimă Organizată pentru implicarea în trafic de etnobotanice, după cum susţin surse judiciare. Acesta avea o maşină sport, înmatriculată în Bulgaria, pe care o folosea pe post de „aspirator de gagici”, asta deşi era căsătorit. Pe gorjeancă o ştia de doar câteva zile, dar reuşise să o convingă să iasă la o plimbare cu el, mama fetei neavând nimic împotrivă, femeii părându-i-se că este o persoană de încredere.

„A plecat cu un băiat de la Filiaşi. A venit şi a luat-o de acasă. Se cunoscuseră de pe 21, acum de Sfinţii Constantin şi Elena. S-a împrietenit repede cu el şi nu mi-a zis că ar fi avut vreo problemă. Nu ştiu ce s-a întâmplat acum, dar eu cred că au fost omorâţi amândoi şi arşi. Pe ea au găsit-o în portbagajul maşinii şi pe el printre scaune, eu ce să cred? Nu ştiu mai multe că nici nu am cu cine să vorbesc”, a spus ieri mama fetei de 19 ani. Femeia a fost audiată ore în şir la Postul de Poliţie Turceni de către poliţişti de la Mehedinţi, veniţi special pentru această anchetă. O fiică mai mică, de 15 ani, a acesteia, soră cu victima, a fost şi ea luată la întrebări de către anchetatori. A fost ultima persoană care a văzut-o în viaţă pe Ileana. „Ea l-a aşteptat în staţia de autobuz. El a venit cu maşina, a luat-o şi au plecat, dar după câţiva metri a oprit, s-a întors şi m-a trimis acasă să-i aduc o cutie de chibrituri că nu aveau  cu ce să-şi aprindă ţigările”, a povestit sora gorjencei.

Deocamdată anchetatorii nu au stabilit în ce împrejurări a luat foc maşina în care se aflau cei doi. E greu de spus dacă e o acţiune criminală sau un banal accident soldat cu consecinţe grave. Procurorul de caz şi poliţiştii iau în calcul orice variantă posibilă. Cadavrele sunt însă atât de descompuse, iar maşina e atât de arsă încât anchetatorilor le e greu să formuleze o primă ipoteză cu privire la cele întâmplate. Mai multe expertize tehnice, dar şi pentru teste ADN, care să stabilească ferm identitatea celor două trupuri carbonizate, sunt acum în curs de efectuare, cazul anunţându-se a fi unul extrem de dificil.

ULTIMA ORĂ

Poliţia a reuşit să îi identifice pe autorii dublei crime. Este vorba de patru suspecţi: trei din Motru şi unul din Cătunele, din care doi sunt minori. Din primele informaţii, cearta a început de la preţul etnobotanicelor, bărbatul ucis fiind un traficant de 28 de ani din Filiaşi, urmărit de DIICOT.

UPDATE

Potrivit anchetatorilor, doi dintre cei patru tineri reţinuţi miercuri seară de către procurori sunt minori, având 17 ani, în timp ce ceilalţi doi au 20 şi, respectiv, 22 de ani, trei dintre reţinuţi fiind din Motru, iar al patrulea fiind din localitatea Cătunele, învecinată cu Motru.

Conform unor surse judiciare, cei patru tineri sunt suspectaţi că i-ar fi omorât pe cei doi tineri găsiţi carbonizaţi (un băiat şi o fată), după care ar fi incendiat maşina şi ar fi încercat apoi să o arunce într-un lac, însă autovehiculul s-a oprit într-un dâmb şi a ars în întregine.

Vizualizări: 778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: