RĂZBUNARE: Ciurel vrea să evacueze televiziunea sindicatelor

Acţiune incredibilă ieri a managerului privat al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, la puţine ore după mitingul în care mii de mineri i-au cerut demisia. Acesta s-a deplasat personal la sediul televiziunii Tele3, care aparţine sindicatelor miniere, pentru a cere evacuarea acesteia. Televiziunea funcţionează într-o clădire din cartierul Debarcader, care aparţine companiei miniere, dar care ar fi parţial închiriată de sindicate şi de clubul de fotbal, susţine Marin Condescu. Directorul CE Oltenia a declarat că a fost să inspecteze clădirile companiei şi a găsit acolo „nişte oameni şi o televiziune”, despre care nu ştia ce căutau acolo.

Laurenţiu Ciurel a fost puternic marcat de mitingul sindicatelor din mine-energie, unde mii de oameni i-au cerut demisia. La câteva ore după terminarea protestelor, Laurențiu Ciurel a mers la studioul Tele 3 din Debarcader și le-a spus jurnaliștilor că urmează să fie evacuați dacă nu vor părăsi sediul, pentru că aici vor funcționa în viitorul apropiat după departamente din cadrul Complexului Energetic Oltenia. „CEO plătește gazul și apa. Aici vor funcționa două departamente CEO, este vorba de departamentul calitate și departamentul mediu. Nu am putut muta aici tot complexul, asta pentru că aici sunt 450 de metri pătrați, iar în sediul actual sunt 2.000 de metri pătrați”, a explicat Laurenţiu Ciurel la faţa locului.

ciurel_se_razbuna3_mpg_snapshot_01_57_2013_05_3

Ciurel neagă răzbunarea

Laurențiu Ciurel a explicat faptul că a înștiințat Federația Națională Mine Energie în urmă cu câteva săptămână să clarifice situația cu această clădire, iar joi președintele FNME era așteptat la discuții. „Coincidența” face ca întâlnirea dintre administrație și sindicate să fi fost stabilită chiar în ziua în care Marin Condescu a ieșit cu câteva mii de mineri în stradă. Deși lucrurile sunt evidente, Ciurel se ascunde după deget și neagă orice tentativă de a se răzbuna pe Condescu. „Am făcut o înștiințare în urmă cu o săptămână către FNME, cum că această clădire este în posesia dânșilor fără să fie vreun contract, fără să plătească vreo utilitate și au transformat acest spațiu în nu știu ce, fără voia CEO. Am fost anunțat că aici sunt studiouri TV. Această clădire la care plătim câteva zeci de milioane pe lună, utilități, ar trebui să aibă o altă destinație.  I-am invitat joi la discuții, dar nu a venit nimeni. Dacă nu ne înțelegem pe cale amiabilă, va trebui să-i evacuăm în justiție. Nu are legătură cu protestele. Este doar o constate că domnul președinte a mințit că are un contract de închiriere și că îl are din 2011. A avut un astfel de contract, dar l-a reziliat a doua lună. Am găsit și contractul de reziliere. Nu a putut să arate contractul de închiriere și nici să facă dovada că a plătit ceva la acest spațiu. Asta e realitatea și nu are legătură cu mitingul Asta e treabă de 2 săptămâni în urmă”.

Marin Condescu: Dracu să-l mai știe!

Marin Condescu explică faptul că s-a primit de la CEO clădirea din Debarcader de unde emite televiziunea Tele 3, controlată de sindicate, în schimbul etajului 4 de la fosta SNLO, unde actualmente funcționează Divizia Minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Cât despre răzbunarea lui Laurențiu Ciurel, Condescu susține că este mai degrabă prostie. „Ce răzbunare? E prostie. Clădirea este închiriată de noi, în schimbul etajului 4 de la SNLO. Le-a fost frică de presă că va acces la etajul 4 și au preferat să facă acest schimb. Nu trebuie să plecăm de aici, pentru că este un contract. Mai mult decât atât, noi suntem dispuși să luăm etajul patru de la SNLO, că este al nostru. Să ne arate documentul care s-a eliberat că trebuie să plătim ceva și nu am plătit”.

condescu_tele_3

Întrebat dacă este vorba de o răzbunare, Marin Condescu a spus „Dracu să-l mai știe!”.

TRANSMISII

De precizat este faptul că jurnaliștii de la TELE 3 au relatat în mai multe rânduri în cursul zilei de ieri pe postul central Realitatea TV despre faptul că 4.000 de mineri au ieșit în stradă în frunte cu Marin Condescu și alți lideri de sindicat să-și arate nemulțumirea față de conducerea Complexului Energetic Oltenia.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: