Criminală la 19 ani! A înecat bebelușul şi l-a îngropat în grădină

Descoperire șocantă a procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Extinzând cercetările în cazul nou-născutului aruncat în curtea Spitalului din Târgu-Cărbunești care a fost mâncat de câini, anchetatorii au identificat o faptă asemănătoare în comuna Roșia de Amaradia. O elevă a liceului din comună a fost luată în vizor de procurori ca fiind cea care ar fi aruncat bebelușul în curtea spitalului, însă după audieri s-a stabilit că tânăra a comis o faptă asemănătoare, numai că ea și-a îngropat fătul nou-născut chiar în curtea casei.

Roxana Diaconu are 19 ani și este elevă în clasa a XII-a la liceul din Roșia de Amaradia. Aceasta a rămas însărcinată și a încercat să-și ascundă sarcina cât a putut, însă în comuna s-a aflat că tânăra urmează să aducă pe lume un copil. Acest lucru s-a și întâmplat. Eleva de liceu a născut pe data de 4 mai o fetiță vie, pe care a îngropat-o în curtea casei, sperând ca nimeni să nu afle ce s-a întâmplat. Gestul de cruzime al tinerei a ieșit la lumină, iar acum este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat. „Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale faţă de o tânără în vârstă de 19 ani din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat întrucât există suspiciunea că aceasta a născut în data de 4 mai 2013 un copil viu de sex feminin, pe care după naştere l-a înecat într-un lighean cu apă, după care a îngropat cadavrul sub un copac în curtea locuinţei”, se arată într-un comunicat de presă, emis de unitatea de parchet competentă.

eleva_criminala_rosia_amaradia

Elevă bună la școală

Veste că una dintre elevele liceului a adus pe lume un copil pe care apoi l-a omorât cu sânge rece a șocat cadrele didactice, dar și pe directorul școlii care nu se așteptau la un asemenea gest din partea tinerei. Cristinel Faiter, directorul Grupului Școlar din Roșia de Amaradia, susține că tânăra făcea parte dintre elevii buni ai unității de învățământ care se pregăteau de examenul de bacalaureat. „Este elevă în clasa a XII-a împreună cu una dintre surori, pentru că mai are una mai mică. Este o elevă bună la învățătură, care până acum nu a creat probleme. Nu lipsea de la ore și nu ne-a dat niciodată de înțeles că ar avea vreo problemă. Atât ea cât și surorile ei erau în grija mamei, pentru că tatăl era plecat la muncă în străinătate. Nu îmi dau seama cum a putut să ascundă sarcina. Nimeni nu și-a dat seama că este gravidă, până când nu au venit procurorii în zonă”.

Colegii știau de sarcină

Dacă profesorii nu știau nimic de sarcina elevei, colegii de liceu cunoșteau situația fetei. Prieteni din cercul tinerei susțin că aceasta nu vorbea despre sarcină și au rămas uimiți când au văzut-o după vacanța de Paște, așa cum era înainte de a rămâne însărcinată. „Știam că este însărcinată, dar nu credeam că în lună mare. Noi știam că este în luna a patra de sarcină și că ar vrea să facă avort. Nu știam că trebuie să nască.  Am văzut-o de Paște la bal în comună și nu mai avea burtă. Am crezut că a avortat nicidecum că a născut. Am rămas șocați când am aflat că și-a omorât copilul”.

PSIHIATRIE

Tânăra a fost audiată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar apoi a fost internată în Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru că a vedea dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care și-a ucis copilul. Vecinii susțin că totul s-ar fi întâmplat cu știrea mamei sale. Fătul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Vizualizări: 309

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: