Şofer de tir din Cehia, băut la volan în Gorj

Un şofer ceh a fost prins ieri la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Cei de la ARR făceau un control de rutină, când au văzut un TIR care mergea cam şerpuit, aşa că au chemat în ajutor Poliţia Rutieră. Şoferul nu numai că era băut, dar avea în cabină o navetă cu bere. Cehul a rămas pieton pentru următoarele 90 de zile.

N-a crezut probabil nicio clipă că va fi tras pe dreapta şi pus să sufle în fiolă, dar exact asta i s-a întâmplat unui bărbat din Cehia, conducător auto al unui tir care ieri după-amiază a fost oprit la un control de rutină al celor de la Autoritatea Rutieră Română. În zona Rovinari inspectorii căutau şoferi care obişnuiesc să mai guste ceva înainte de a se urca la volan sau care nu au toate actele în regulă pentru marfa pe care o transportă. Aşa a picat în plasa lor şi cehul de 59 de ani.

Cu greu s-au înţeles inspectorii ARR cu el, aceştia chemând în ajutor agenţi de la Poliţia Rutieră, mai ales că aveau impresia că omul e un pic „obosit”. „Mergea cam şerpuit pe şosea şi i-am făcut semn să oprească. Nu a oprit din prima, nu a dat semn că ar încetini şi atunci am insistat să tragă pe dreapta. După ce a oprit i-am cerut documentele şi m-am uitat pe diagramă. Acolo respecta timpii de odihnă, dar el părea cam obosit şi am decis să-i chemăm pe colegii de la Rutieră, mai ales că am văzut în că în cabină avea şi o navetă de bere”, spune inspectorul de trafic Dumitru Dascălu.

Poliţiştii de la Rutieră au rămas muţi de uimire când au ajuns faţă în faţă cu şoferul, dar nu pentru că nu ştiau cehă sau pentru că bărbatul spunea că nu înţelege nici engleza, ci pentru că în cabina tirului său era o navetă întreagă de bere, dar şi o sticlă goală de votcă. „I-am cerut actele şi colegul meu l-a întrebat dacă a băut măcar vreo bere, moment în care dumnealui l-a rugat pe colegul meu cu o bere. A fost o surpriză totală să descoperim un şofer de tir, care face transport internaţional, cu naveta de bere la volan, nu am mai întâlnit un astfel de caz până acum”, a declarat inspectorul Robert Vigaru.

Testat apoi în privinţa alcoolemiei, bărbatul a avut surpriza să constate că avea o alcoolemie de 0,15mg/l alcool pur în aerul expirat. Automat a rămas fără permisul de conducere şi a mai primit şi o amendă, fiind nevoit să îşi sune un alt coleg care să vină să conducă mai departe camionul cu marfă. Poliţiştii i-au explicat că în România e ilegal să te urci băut la volan, dar cehul a ridicat mâinile şi umerii în semn că nu a priceput nimic. A constatat însă apoi că nu mai primeşte permisul înapoi şi că rămâne pieton pentru 90 de zile, plus sancţiunile pe care le va primi, probabil, din partea firmei la care este angajat.

Vizualizări: 213

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: