Dulap cu bani pentru un refugiat

Un sirian de 25 de ani, refugiat în Germania, a devenit "eroul zilei" în Minden (vest), după ce a predat autorităților locale 50.000 de euro în numerar, dar și un carnet de economii de 100.000 euro, descoperiți într-un dulap vechi primit de la o organizație de caritate.

Bancnotele de 500 de euro, ca și documentele bancare, erau ascunse într-un fel de fund dublu al mobilei, iar bărbatul le-a găsit când încerca să regleze dulapul pentru a-l muta în casa sa, a informat marți Radio Westfalica, citat de EFE.

Decizia de a returna banii și carnetul de economii nu a fost ușoară, a admis tânărul, adăugând că în final a ascultat de îndemnurile Coranului și profetului Mahomed conform cărora nu trebuie să-ți însușești ceva ce îi aparține altuia.

Gestul său bun îi va aduce refugiatului un câștig deloc neglijabil, de 3% din totalul valorii descoperirii, circa 4.500 euro, socotind banii cash și depozitul bancar.

Sirianul a ajuns în Germania anul trecut, alături de 1,1 milioane de solicitanți de azil, un record în istoria recentă a țării. (A.A.)

Vizualizări: 464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: