Dulceaţa de căpşuni. Cea mai bună reţetă

Dulceața de căpșuni este gustul dulce care ne aduce aminte de copilărie. Multe gospodine se dedică preparării acestei delicatese în sezonul cald. Dacă vrei să afli cum se face cea mai bună dulceață de căpșuni și de ce ingrediente ai nevoie, citește în continuare!

Ai nevoie de: 4 kg de căpșuni; 3,5 kg de zahăr; 4 lămâi de mărime medie cu tot cu coajă.

Pentru început, spală bine căpșunile și asigură-te că le-ai înlăturat toate codițele. Așează căpșunile într-un vas mare pe care îl vei folosi pentru a prepara dulceața (este de preferat să fie un vas cu fundul mai gros) și stropește căpșunile cu zeama de la 3 lămâi. Lasă căpșunile cu lămâile în vas, amestecă, după care adaugă și zahărul și lămâia care a rămas, dar tăiată în felii subțiri. După ce zahărul și sucul de lămâie au pătruns puțin în căpșuni, pune vasul cu toată compoziția de dulceață pe aragaz la foc mic.

Amestecă în dulceață în mod regulat pentru a te asigura că nu se prinde de fundul vasului. Când dulceața de căpșuni începe să fiarbă, vei observa că se formează la suprafață o spumă. Îndepărtează spuma cu ajutorul unei palete deoarece acolo se concentrează mai multe impurități pe care le conține zahărul. Las dulceața de căpșuni la foc mediu spre mic pentru aproximativ 50 de minute, după care scoate o cantitate mică de dulceață și pune-o pe o farfurie pentru a verifica ce consitență și-a format. Dacă vei vedea că dulceața de căpșuni nu se împrăștie în farfurie, atunci înseamnă că este gata.

Ia dulceața de pe foc și pregătește-te să o pui în borcane. Borcanele trebuie să fie curate, sterilizate și perfect uscate. Dulceața de căpșuni se pune în borcane când încă este fierbinte și se pune capacul borcanului imediat. După ce ai terminat de pus dulceața în borcane, întoarce borcanele cu capacul în jos pentru aproximativ 15 minute, pentru a se crea vacuum, iar apoi așează-le în poziția corectă. Lasă borcanele de dulceața acoperite cu un prosop de bucătărie, pentru a se răci într-o perioadă mai lungă de timp.

Vizualizări: 724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: