După 20 de ani… la Colegiul Naţional „Spiru Haret”

Primii absolvenţi ai claselor de chimie-biologie şi filologie-istorie ai Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu s-au reunit sâmbătă, după 20 de ani de la finalizarea studiilor liceale. Printre absolvenţii promoţiei 1993 ai acestei prestigioase unităţi de învăţământ din Gorj s-a aflat şi Marius Badea, inspectorul general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Absolvenţii promoţiei 1993 ai Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu au fost din nou elevi pentru o zi. După 20 de ani de la absolvire, emoţia primei zile de liceu a fost retrăită de peste 40 de foşti elevi. În amfiteatrul liceului, fiecare dintre aceştia şi-a auzit numele strigat din catalog, de către profesorul diriginte Emilian Vilău, respectiv de către directorul instituţiei Gheorghe Gorun.

Printre absolvenţii clasei de filologie-istorie, din urmă cu 20 de ani, s-a aflat şi Marius Badea, inspectorul general adjunct al ISJ Gorj. Cuprins de emoţie, acesta i-a mărturisit directorului Gheorghe Gorun faptul că a ajuns profesor de istorie ca urmare a pasiunii insuflate pentru această disciplină de către dascălul său. „Este un moment emoţionant pentru fiecare dintre noi. După 20 de ani de la absolvirea liceului ne aflăm din nou în bănci. Pot să vă spun, domnule director, că datorită stilului de predare al dumneavoastră am devenit profesor de istorie”, a precizat Marius Badea.

Fiecare dintre foştii elevi a prezentat în câteva minute ce au realizat în ultimii 20 de ani. Aşa cum era de aşteptat, cei mai mulţi absolvenţi ai clasei de chimie-biologie au devenit medici şi asistenţi medicali, iar cei de la filologie-istorie în mare parte sunt cadre didactice. Însăşi profesoara de chimie a rămas surprinsă de numărul mare al cadrelor medicale, formate la clasa de chimie-biologie încă de pe băncile liceului. „Mă bucur să constat că foarte mulţi dintre voi sunt cadre medicale, asta mă face să cred că aţi reuşit să vă însuşiţi chimia aşa cum trebuie. La vremea respectivă, la clasele cu profil chimie-biologie se făceau 6 ore de chimie pe săptămână, acum însă numărul lor s-a redus la doar două ore”, a menţionat Mirela Bivolaru, profesor de chimie.

Dacă absolvenţii clasei de filologie-istorie, din promoţia 1993, s-au revăzut şi la 10 ani de la absolvire, pentru cei de la chimie-biologie întâlnirea de 20 de ani a fost prima de la absolvirea liceului. În mai puţin de o lună, profesorul-diriginte Emilian Vilău împreună cu una dintre fostele sale eleve, Miana Deaconescu (Hublea), actualmente secretara Colegiului Comercial „Virgil Madgearu”, au făcut posibilă această întâlnire reuşind să contacteze foşti elevi, stabiliţi în diferite colţuri ale ţării, precum Bucureşti, Timişoara şi Deva.

20_ani_cnsh

AMINTIRI

Câteva ore petrecute în băncile şcolii nu au fost suficiente pentru depănarea amintirilor din anii de liceu şi ca atare discuţiile interminabile s-au continuat la un restaurant din Târgu Jiu.

Vizualizări: 648

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: