Surprize la sfârşit de an şcolar pentru elevii silitori din Câlnic

Primarul de la Câlnic premiază elevii cu rezultate bune la învăţătură cu diplome şi cărţi. În această situaţie se află 93 de elevi, din totalul de 250 câţi frecventează cursurile unităţilor de învăţământ de pe raza comunei. Ieri, edilul local a asistat  la serbările organizate de copiii din Pinoasa şi Hodoreasca, iar astăzi va fi în mijlocul celor de la şcolile Câlnic şi Câlnicul de Sus. În cadrul serbării de ieri elevii din Hodoreasca au mai primit şi rechizite din partea unei societăţi comerciale, care de altfel a donat şcolii şi un telescop astronomic.

Elevii comunei Câlnic au început de ieri serbările tradiţionale de sfârşit de an şcolar. În mijlocul copiilor s-a aflat şi primarul Dumitru Vulpe, autorităţile locale oferind elevilor silitori diplome şi cărţi. După serbările organizate de copiii de la şcolile din satele Pinoasa şi Hodoreasca, astăzi vine rândul celor din Câlnic să-şi dovedească abilităţile în cadrul programelor artistice. „După ce am asistat la serbările copiilor de la şcolile din Pinoasa şi Hodoreasca, vom participa şi la programele artistice ce vor fi susţinute de elevii de la şcolile din Câlnic şi Câlnicul de Sus. Toţi elevii care au obţinut rezultate bune la învăţătură primesc cărţi, astfel: pentru premiul I- 4 cărţi, pentru premiul II- 3 cărţi, pentru premiul III- 2 cărţi, iar pentru menţiune - o carte. Cărţile pe care le oferim sunt cele de lecturi specifice vârstei copiilor. De pe raza comunei sunt premiaţi un număr de 93 de copii din totalul de 250”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.

Tot ieri, şcoala din Hodoreasca a primit o donaţie din partea unei societăţi de cablu şi telefonie. Este vorba de un telescop astronomic ce va putea fi folosit de elevi, începând cu anul şcolar următor, sub supravegherea cadrelor didactice. „Pe lângă ce le-am oferit noi tuturor elevilor silitori, cei din Hodoreasca au mai primit rechizite din partea unei societăţi de cablu şi telefonie care a donat şcolii un telescop astronomic”, a mai precizat Dumitru Vulpe.

Copiii de la şcolile din Câlnic se aşteptau să primească mici atenţii din partea primăriei întrucât, în permanenţă, se află în atenţia autorităţilor locale. De 1 Iunie, de Moş Nicolae şi Moş Crăciun în bugetul local sunt alocate fonduri pentru cadourile copiilor.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: