După scandalul din presă, contabila de la Albeni și-a recuperat biroul

Contabila de la Albeni și-a recuperat locul în birou după ce primarul a trimis-o să lucreze pe holul instituției, la etaj, în picioare și în frig. Femeia susține că primarul nu urmărește decât să o facă să demisioneze. A ieșit din grațiile sale după ce a sunat la 112 și a anunțat că a lovit-o. În schimb, primarul Ionuț Stan spune că salariata ar fi fost trimisă în alt birou, alături de o casieră, dar a refuzat să se mute și a pus la cale o „regie” să-l denigreze.

Viorica Băltărețu a fost mutată să-și desfășoare activitatea în fostul său birou. După ce imaginile cu ea stând în fața unei mese, pe holul instituției, lângă teancuri de documente, au făcut înconjurul internetului și au fost preluate de mass-media, Stan a decis să mute mobilierul în altă parte. „Am luat masa și acel calculator de acolo. Poate mă trezeam și cu alți angajați că fac astfel de regii numai să mă denigreze. Nu este adevărat că am pus-o eu să lucreze pe hol. Eu am dat o dispoziție să meargă la casierie. A refuzat să se mute acolo. A spus că cealaltă casieră i-ar putea lua din bani să pară că vina contabilei și ar putea avea ea probleme. Acum doamna Băltărețu stă în biroul ei inițial. Problema este că aceasta doamnă, la fel ca mulți dintre angajații acestei instituții, nu vrea să muncească. A fost mai mult liberă. I-am dat dispoziție să încaseze taxe și impozite de la localnici câte trei ore pe zi și apoi își desfășoară activitatea ca și casier, la primărie”, a explicat primarul Ionuț Stan.

Mai mult, primarul spune că nu are niciun conflict cu salariata și o acuză că nu urmărește decât să-i aducă prejudicii de imagine. „Nu am avut niciun conflict cu această doamnă. A sunat la 112 să spună că i-am dat o palmă de a lovit un dulap din biroul meu. Nu este deloc adevărat. Am rugat polițiștii să ne facă testul poligraf să demonstrez că această femeie minte. Cât privește acel filmuleț, când doamna stă în fața unui birou, l-a regizat împreună cu domnul Laviniu Buculea, fostul contabil, aflat acum în preaviz. Chiar mi-au spus angajații că l-au auzit când i-a spus doamnei Băltărețu să se rujeze că vrea să-i facă un film. Au filmat în fața mesei, apoi doamna s-a dus în birou, la căldură. Nu a lucrat acolo”, a mai adăugat edilul.

Mi-a spus: Poftiți la noul birou!

De partea cealaltă, femeia susține că edilul a anunțat-o în scris că i-a pregătit biroul de la etaj, de pe hol. „Mi-a spus. Am documente. A venit la mine și mi-a spus să ies din birou, că mi-a pregătit birou la etaj. Unde, la etaj? Că nu a spus! Mi-a spus: Poftiți la noul birou! Când m-am dus, era o masă, un calculator cred că defect pentru că nu funcționa. Nu aveam internet, nu aveam imprimantă, nu aveam un scaun și trebuia să stau în frig. Două zile a stat acolo biroul. Normal că eu nu am putut să muncesc în aceste condiții. Am făcut muncă de teren și stăteam în alt birou. După ce m-am revoltat și am pus acele imagini pe internet, s-a dus și a luat biroul de acolo și a dat dispoziție să revin înapoi în biroul meu. Da, este adevărat că mi-a spus să mă mut la casierie, dar nu puteam să stăm două casiere acolo. Cine știe legea, înțelege ce zic. Trebuie să știu ce iau în gestiune și de ce răspund”, a explicat Viorica Băltărețu.

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: