Echipa de baschet a CSM se va orienta spre juniorii clubului

CSM Târgu Jiu se va orienta pentru completarea lotului primei echipe şi spre formaţiile de juniori pe care le are în colaborare cu CSS Târgu Jiu. Generaţiile de juniori preluate în colaborare cu Clubul Sportiv Şcolar s-au dovedit a fi bine pregătite şi s-au calificat la turneele finale.

CSM Târgu Jiu  are o echipă de seniori la baschet în Liga Naţională şi e destul de greu să facă performanţă fără întăriri, dar se fac eforturi şi pe plan local pentru a promova tinerii de valoare ai cluburilor din Târgu Jiu.

Cele trei echipe echipe de juniori ale CSS – CSM Târgu Jiu s-au calificat toate la turneele finale fiind pentru prima dată în istorie când formațiile de la Clubul Școlar Sportiv au reușit această performanță. A contat foarte mult anul acesta sprijinul primit din partea CSM Târgu Jiu, acolo unde tinerii baschetbalişti pot avea un viitor frumos. Antrenorul Claudiu Alionescu a precizat că tinerii baschetbaliști sunt atent monitorizați şi ar putea face pasul spre echipa de seniori pe viitor:  „Vreau să îi felicit pe cei de la CSS Târgu Jiu, sunt colegii mei care au depus o muncă foarte bună anul acesta. Este o premieră pentru oraşul Târgu Jiu să aibă trei echipe calificate la trei turnee finale. Iar acolo sunt nişte jucători interesanţi, chiar dacă momentan sunt într-o categorie de vârstă mică. Cea mai mare grupă este Under 15, dar, cu siguranţă, vor intra în atenţia noastră şi, în momentul în care se va considera că pot să facă faţă vor fi integraţi în angrenajul echipei”.

Chiar de la înfiinţare echipa de baschet a încercat să se axeze pe jucătorii gorjeni, aceia care au terminat junioratul la Târgu Jiu şi chiar pe o serie de juniori. Pentru sportivii români este totuşi destul de greu să se impună în LNBM, acolo unde numărul jucătorilor străini, şi mai ales americani, este tot mai mare.

Vizualizări: 290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: