Pandurii pregătesc măsurile de securitate medicală

Pandurii Târgu Jiu va avea de pregătit pentru noul sezon şi măsurile de securitate medicală impuse pentru perioada aceasta de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Tineretului şi Sportului. La reluarea Ligii 2, FRF va transmite aceste cerinţe către echipe, la fel cum a făcut LPF cu formaţiile din Liga 1.

Având în vedere necesitatea reluării antrenamentelor de către cluburile participante în competițiile organizate de FRF, precum și Ordinul 736/2020 privind aprobarea “Recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente”, dar și Ordinul nr. 565/13 mai 2020, Comitetul de Urgență al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a FRF. Obiectivul protocolului îl reprezintă asigurarea sănătății persoanelor implicate precum și reducerea la minimum a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru jucători și familiile lor, staff tehnic, medical și familiile lor şi staff suport și administrativ și familiile lor.

Protocolul a fost elaborat în urma consultărilor avute cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Ministerului Tineretului și Sportului, precum și ai Institutului Național de Sănătate Publică.

FRF a mai anunţat că un document similar se va elabora în ceea ce privește reluarea competițiilor şi la celelalte eşaloane.

 Pentru a fi pregătiţi la momentul reluării antrenamentelor, cei de la Pandurii spun că au demarat pregătirile încă de pe acum. „Cu paşi mici, încercăm să fim cât mai operativi şi să punem la punct tot ceea ce înseamnă norme de igienă, dezinfectarea echipamentului, dezinfecţia spaţiilor şi a jucătorilor. Sperăm să fim cât mai operativi pentru ca toate aceste lucruri să nu fie un impediment la începerea campionatului”, a precizat directorul sportiv al pandurilor, Camilian Floroiu, care ştie deja care vor fi cerinţele pentru că deja s-au elaborat protocoalele pentru Liga 1: „Sunt destul de multe cerinţe de respectat, dar eu cred că fiecare echipă şi fiecare club ar trebui să facă tot ce se poate pentru a aduce un aport la respectarea acestor măsuri şi pentru a nu se întâmpla vreun eveniment care să creeze neplăceri şi să facă probleme în sistemul competiţional”.

Federația Română de Fotbal a venit în sprijinul cluburilor și le-a pus la dispoziție trei documente elaborate de Comisia Medicală a FRF, respectiv recomandări nutriționale pentru reintegrarea la efort, prevenirea accidentărilor în fotbal după o perioadă lungă de inactivitate şi recomandări psihologice privind perioada revenirii la activitatea sportivă obișnuită.

Vizualizări: 455

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: