Echipele fără bani nu mai au loc în fotbal. Ce se întâmplă cu Pandurii!

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că echipele din Liga 1 şi cele din Liga 2 care obţin promovarea şi care au datorii faţă de stat nu vor mai primi licenţa pentru a juca, începând din sezonul următor, în prima ligă.

Potrivit declaraţiilor lui Burleanu, aceste echipe ar urma să fie retrogradate în Liga 3. „S-a prezentat raportul de audit în ceea ce priveşte analiza financiară a cluburilor din Liga 1 şi am întărit un principiu care se va aplica din primăvara anului viitor şi din sezonul viitor, 2018-2019. Dacă vei avea datorii la bugetul de stat, nu-ţi vei lua licenţa pentru a evolua la nivelul Ligii 1. La Liga a 2-a vom aplica un sistem de monitorizare financiară, pe care îl vom întări la anul, astfel încât în doi ani de zile să nu mai avem cluburi aflate în insolvenţă la nivelul Ligii 1”, a declarat Burleanu.

În acest moment, ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi CSM Poli Iaşi sunt echipele din Liga 1 cu cele mai mari datorii către stat. În Liga 2, Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureş, CS Mioveni, Dacia Unirea Brăila şi Sportul Snagov sunt în insolvenţă.

La nivelul Ligii 2 nu va exista un caiet de licenţiere, ci vor trebui îndeplinite anumite condiţii speciale pentru a putea participa în competiţie. (A.A.)

Vizualizări: 944

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: