Spitalul Județean caută o firmă care să asigure garda la Radiologie

Continuă problemele la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu pentru asigurarea liniilor de gardă. Secția de Radiologie se confruntă acum cu deficit de personal, iar numărul tot mai mare de pacienți face aproape imposibilă desfășurarea în bune condiții a actului medical. Pentru că angajările sunt blocate, singura soluție în acest moment la spitalul județean este găsirea unei firme care să asigure gărzi prin teleradiologie.




În acest moment, la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu lucrează cu contracte de muncă pentru activitatea curentă și gărzi 8 medici, iar unitatea medicală mai are încheiate încă 5 contracte cu medici specialiști pentru asigurarea gărzilor. Cu toate acestea, personalulu medical din secția de Radiologie se dovedește a fi insuficient în raport cu numărul mare de pacienți care ajung în special la urgențe și necesită investigații radiologice.


"Având în vedere deficitul de personal, volumul mare de muncă și faptul că Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu nu poate funcționa fără linie de gardă în specialitatea Radiologie, fiind un spital care asigură urgențele din județul Gorj, adresabilitatea către spital și mai ales către Unitatea de Primiri Urgență fiind foarte mare; într-o tură de 12 ore la UPU se prezintă în medie 90 – 100 pacienți iar un procent de peste 75% fiind pacienți politraumatizați, serviciul de gardă în specialitatea Radiologie este vital pentru stabilirea diagnosticului", precizează purtătorul de cuvânt al SJU Târgu-Jiu, Mihaela Țicleanu.


Pentru că angajările sunt blocate, singura soluție găsită în acest moment de unitatea medicală de la Târgu-Jiu, a fost găsirea unei firme care să asigure gărzile la Spitalul Județean de Urgență timp de 2 luni.  Aproximativ 52.800 de lei ar da spitalul firmei care ar dori să facă teleradiologie. "Ca urmare, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu a demarat demersurile legale de încheiere a acestui contract cu o firmă care să asigure servicii de teleradiologie, anunțul fiind publicat pe SEAP. Contractul va fi încheiat pe o perioadă de două luni cu posibilitate de prelungire. La data de 31.10.2023, termenul limită de depunere a ofertelor, nu a fost primită nicio ofertă pentru serviciile solicitate, ca urmare procedurile vor fi reluate", a mai precizat Mihaela Țicleanu.


Problemele cu personalul medical au fost și în Secția de Cardiologie după ce mai mulți specialiști și-au dat demisia tot din cauza volumului foarte mare de muncă.

Vizualizări: 1,460

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: