Economii de miliarde din concediile fără plată

Trimiterea în concediu fără plată a celor 200 de angajaţi de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj aduce economii de peste două miliarde de lei, banii rămânând la bugetul unităţii.

„Noi am făcut graficul şi prin rotaţie vor merge câte două ture, asta însemnând medic asistent şi şofer în fără plată. Lucrăm la programarea pentru decembrie când vor merge tot câte două tură însă câte trei zile. Am făcut în aşa fel încât de alegeri să lucrăm în aşa fel încât să nu existe probleme. Solicitări sunt foarte multe; sunt şi câte 30 de chemări pe zi şi încercăm să facem faţa aşa cum putem iar la acestea se adaugă şi transportul pacienţilor la clinici din ţară”, a precizat Jana Prejbeanu, managera Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj

Banii economisiţi vor fi folosiţi, cel mai probabil, pentru oferirea unor cadouri de sărbători. „Dacă nu respectăm legea vom fi sancţionaţi, însă nu ştim în ce fel. Asta am primit de la minister prin fax. Prin trimiterea oamenilor acasă am economisit ceva bani, aproximativ 2 miliarde şase sute de milioane, bani care spre fericirea noastră rămân tot la Ambulanţa Gorj şi îi vom folosi în caz de nevoie şi pentru salariaţi. Poate le dăm ceva de sărbători că sunt banii lor până la urmă”, a precizat Jana Prejbeanu.

În luna noiembrie angajaţii de pe câte două ture trebuie să meargă prin rotaţie acasă câte trei zile şi iar în luna decembrie cadrele medicale tot din două ture vor sta acasă câteva patru zile. Graficul cu libere fără plată a fost făcut în aşa fel încât în ziua alegerilor şi de sărbători angajaţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă să lucreze normal pentru a face faţă tuturor solicitărilor.

200 de jandarmi în concediu fără plată

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” are un efectiv de aproximativ 500 de cadre care vor pleca prin rotaţie în concediu fără plată. În prezent jumătate din aceştia au deja liber de sâmbătă şi vor reveni la serviciu la sfârşitul săptămânii pentru că, de alegeri toţi jandarmi vor fi la datorie. „În conformitate cu legea 329 din 5 noiembrie 2009, jandarmii vor avea 112 zile libere fără plată. O parte din ei sunt deja de sâmbătă liberi şi vor veni la serviciu pe joi-vineri ca de alegeri să fie tot comandamentul la datorie, iar cealaltă jumătate va pleca de maţi acasă. Şi în decembrie se va proceda la fel cu specificare că şi la cel de-al doilea tur de scrutin jandarmii vor fi toţi la serviciu în caz că vor fi evenimente deosebite să se poată interveni. Spre deosebire de alţi funcţionari care vor avea zile libere, jandarmii vor sta acasă fără plată 12 zile în lunile noiembrie şi decembrie”, a declarat Vasile Tâlvescu inspector şef în cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu”. În aceeaşi situaţie sunt şi alte instituţii publice. (A.F)

Subprefecţii, liberi doar pe hârtie

O parte dintre angajaţii Prefecturii Gorj in frunte cu cei doi subprefecţi vor intra de astăzi pentru patru zile, in concediu fără plată. Spre deosebire de ceilalţi bugetari, cei doi subprefecţi vor avea zile libere doar pe hârtie întrucât ei vor fi prezenţi la serviciu.

Conducerea Prefecturii Gorj a hotărât ca pentru a nu fi afectată activitatea instituţiei, angajaţii să fie trimişi acasă fără a fi plătiţi, aşa cum prevede legea, în două tranşe, jumătate în această lună iar restul în luna decembrie. Cei doi subprefecţi ai judeţului Marcel Romanescu şi Horaţiu Gorun vor fi prezenţi la serviciu deşi oficial, de astăzi, se află în concediu fără plată. „Începând de astăzi şi până pe data de 21 noiembrie sunt în concediu fără plată. Voi fi însă prezent la serviciu întrucât se apropie alegerile prezidenţiale şi nu pot sta acasă pentru ca activitatea prefecturii să nu fie afectată“, precizează Marcel Romanescu, subprefectul judeţului Gorj. (L.G)

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: