„Generalul” Justin Paralescu, primul gorjean suspect de gripă porcină

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Justin Paralescu, este primul suspect de gripă porcină din Gorj. El a fost cazat la hotelul din Sinaia care a fost închis zilele trecute după ce 40 de turişti cazaţi în acest hotel au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1. Acum, Paralescu este izolat la domiciliul său din Motru şi  nu are voie să intre în contact cu alte persoane timp de şapte zile.

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc la Sinaia o întrunire a inspectorilor generali ai Inspectoratelor Şcolare din toata ţara. Din partea Inspectoratului Judeţean Gorj a participat atât Justin Paralescu, inspectorul general al IŞJ Gorj, cât şi inspectorul adjunct Camelia Bibere. Ghinionul a făcut ca Justin Paralescu să se numere printre cei cazaţi la “Hotelul Sinaia”, hotel care a fost închis pentru dezinfectare după ce 40 dintre turiştii cazaţi în această unitate au fost diagnosticaţi cu virusul gripei porcine. Astfel, el nu s-a mai putut prezenta la serviciu, fiind suspect de gripă porcină. “Am văzut duminică seară la televizor cum că mai mulţi turişti cazaţi la hotelul unde de altfel am dormit şi eu au fost diagnosticaţi cu virusul AH1N1. Am luat imediat legătura cu medicul de familie, am fost consultat, nu prezint simptome de gripă porcină, dar medicul mi-a recomandat să stau acasă pentru orice eventualitate”, spune inspectorul Justin Paralescu.

Şi adjuncta Bibere a fost la Sinaia

La întrunirea de la Sinaia a fost prezentă şi Camelia Bibere, inspectorul adjunct al ISJ Gorj. Aceasta însă a avut noroc, a fost cazată la un hotel cu mai puţine stele, dar unde nu a ajuns gripa porcină. „La fel ca şi domnul inspector general Justin Paralescu, am auzit din presă de cazurile de gripă porcină de la Sinaia. Eu nu am stat însă la Hotel Sinaia, ci la un hotel vecin, Cerbu, iar conferinţa a avut loc la Hotel Internaţional, unde de altfel a avut loc şi o întâlnire a medicilor endocrinologi. Am sunat duminică medicul de familie, întrucât la conferinţă intrasem în contact cu cei cazaţi la Hotel Sinaia. Medicul m-a asigurat că nu am nimic”, precizează aceasta.

Gheorghe Mitescu: “Justin Paralescu este izolat acasă”

Inspectoratul Şcolar va fi condus o perioadă de timp de către cei doi inspectori adjuncţi Gheorghe Mitescu şi Camelia Bibere. “A fost o întrunire la Sinaia, din nefericire inspectorul general Justin Paralescu a fost cazat la hotelul unde mai mulţi turişti au fost diagnosticaţi cu gripă porcină. El este izolat acasă, nu este însă nimic grav, doar că va trebui să stea câteva zile sub observaţia medicilor”, spune Gheorghe Mitescu, inspectorul adjunct al ISJ Gorj.

Justin Paralescu nu  a fost internat, dar a fost sfătuit de medici să se prezinte de urgenţă la spital dacă vor apărea simptome asemănătoare gripei porcine. În prezent România se confruntă cu un val fără precedent de îmbolnăviri cauzate de virusul AH1N1.

Vizualizări: 458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: