Economist din CE Oltenia, promovat director MedservMin

Societatea MedservMin are un nou director de la finele săptămânii trecute. Gavrilă Pop, economist în cadrul CE Oltenia, a fost numit interimar la cârma instituţiei după ce Gheorghe Milosteanu, şi-a dat demisia din funcţia de director general.

Gavrilă Pop a fost numit director interimar la societatea prestatoare de servicii medicale pentru CE Oltenia în şedinţa Consiliului de Administraţie al societăţii care a avut loc vinerea trecută. Pop este economist nivel I în cadrul CE Oltenia, complexul fiind şi acţionarul majoritar la MedservMin. Noul director şi-a început activitatea în cadrul societăţii încă de luni, însă nu a venit la serviciu, ci a plecat cu treburi pe la Bucureşti. Surse din cadrul companiei energetice spun că acesta a mai deţinut şi alte funcţii de conducere în trecut. Are 59 de ani, a făcut facultatea la Cluj Napoca, iar în perioada 1996-2003 a ocupat funcţia de director economic la Petrom Târgu Jiu. Gavrilă Pop a mai ocupat şi poziţia de şef serviciu, preţ de câteva luni, la fosta bancă Dacia Felix-Sucursala Gorj. În trecut a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Minprest Serv Rovinari.

Medservmin a rămas şi fără director adjunct după ce pesedistul Vasile Râbu a ieşit la pensie. Postul de director al societăţii MedservMin a rămas vacant după ce pesedistul Gheorghe Miliosteanu şi-a dat demisia. Milosteanu s-a întors la unitatea de stat pe care a condus-o ani la rând, respectiv Centrul Maternal. Acesta a spus că a lăsat societatea MedservMin pe profit, explicând trecerea  sa prin acest post prin faptul că doar a vrut să vadă cum este să conduci o societate privată. La începutul anului trecut, administraţia CE Oltenia a uniformizat salariile directorilor unităţilor la care este acţionar majoritar. Astfel, directorii Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru, MedservMin şi Minprest primesc acelaşi salariu, adică 8.349 lei brut/lună.  

Gheorghe Milosteanu avea contract de mandat încheiat până la selecţia directorului în conformitate cu prevederile O.U.G. 109/2011, cel mai probabil şi noul director are un mandat similar.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: