Medinţu a demisionat! Reacţie: Şi dacă era un genial, nu-l întorceam din drum!

Aurel Medinţu a demisionat din Directoratul Complexului Energetic Oltenia, unde era director al Diviziei Energie. Demisia a fost scrisă pe 2 martie, dar biroul de presă al CE Oltenia a negat ieri înregistrarea documentului. Mai mulţi membri din Consiliul de Supraveghere au confirmat însă că preavizul lui Medinţu expiră de 2 aprilie. Motivele demisiei nu se cunosc. „Şi dacă ar fi fost vreun genial nu ne-am fi permis să îl întoarcem din drum“, a comentat un membru al Consiliului de Supraveghere.

Aurel Medinţu a fost numit director la Divizia Energie acum aproape trei ani, fiind adus în companie de directorul general Laurenţiu Ciurel. „O să-l am în echipă atâta cât mai poate merge“, spunea directorul Ciurel la o emisiune TV, enervat că moderatorul a amintit că Medinţu a fost adus la companie de la pensie. Nu se cunosc motivele pentru care Medinţu a renunţat la funcţie mai ales că, potrivit directorului Ciurel, Aurel Medinţu şi Daniel Antonie câştigaseră şi selecţia făcută de firma Quest Advisors, în baza Legii 109/2011 a guvernanţei corporatiste. 

Demisia, scrisă pe 2 martie

Deşi compania a negat demisia lui Medinţu, prin purtătorul de cuvânt Elena Zamfir, aceasta a fost confirmată chiar de Dorin Spătaru, preşedintele Consiliului de Supraveghere din CE Oltenia. Pe surse apăruse informaţia că ar fi avut loc o ceartă între Medinţu şi Spătaru. „În data de 2 martie 2015 am primit noi, Consiliul de Supraveghere, o notificare prin care domnul Medinţu îşi prezenta demisia. Aşa cum bine ştiţi, demisia este un act unilateral şi nu poate fi discutat. Eu, personal, nu am avut nicio discuţie în contradictoriu cu domnul Medinţu, în afara celor în cadrul Consiliului de Supraveghere, atunci când dezbăteam subiecte de interes al companiei. Demisia a fost înregistrată la societate, are şi un număr de înregistrare chiar din data de 2 martie. A fost înregistrată cu numărul 139. Altceva n-aş avea ce să vă mai spun. Demisia în sine nu poate fi discutată şi atâta timp cât ţine de aspecte care nu are legătură cu relaţia cu presa, nu aş putea să le dezvălui“, a declarat Spătaru.

Şi Gabriel Dumitraşcu, fostul preşedinte al CS din CE Oltenia, a confirmat că Medinţu a demisionat acum trei săptămâni. „Domnul Medinţu şi-a prezentat demisia în urmă cu vreo trei săptămâni. La şedinţa de săptămâna trecută nu a participat domnul Medinţu, din Directorat nu a fost decât domnul Antonie. Noi am fost în sediul de la Bucureşti al complexului şi am fost în videoconferinţă în legătură cu Directoratul care era la Târgu Jiu. Domnul Medinţu nu a zis că vrea să demisioneze, chiar a demisionat. Termenul de preaviz al domnului Medinţu expiră, conform contractului de mandat pe care l-a încheiat cu societatea, pe 2 aprilie. Şi dacă ar fi fost vreun genial nu ne-am fi permis să îl întoarcem din drum“, a declarat Dumitraşcu. 

Selecţii peste selecţii

Complexul Energetic Oltenia este în reorganizare şi în concursuri de recrutare de la înfiinţare. În 2013, CEO a plătit cu 150.000 de lei asocierea de firme Quest Advisors şi Transearch pentru selectarea membrilor Directoratului. Surprinzător, posturile au fost ocupate de aceiaşi directori. Cel puţin de doi dintre ei, Medinţu şi Antonie, după cum declara directorului Ciurel. Numele celor selectaţi ar fi trebuit să devină publice în octombrie 2013, dar s-a amânat pentru noiembrie şi tot aşa. În februarie 2014, compania a scos, din nou, la concurs posturile deţinute de Aurel Medinţu- Energie, Strategie Dezvoltare- Petroniu şi Financiar- Adriana Vîlceanu. Nu ştie dacă pentru alţi bani. Pentru primele două posturi dosarele trebuie depuse până pe 30 martie, iar pentru Divizia Financiară termenul a fost 20 martie.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: