Petrescu de la UEF Motru iar nu are bani de salarii

Cei aproape 130 de salariaţi ai Unităţii de Execuţie Foraje (UEF) Motru nu şi-au luat salariul pe luna februarie. Directorul Ilie Ptetrescu spune că nu are banii necesari, adică vreo 230.000 lei, să asigure aceste cheltuieli salariale şi că va solicita sprijin administraţiei CE Oltenia. Nu este pentru prima dată când salariaţii acestei unităţi sunt lăsaţi fără lefuri. 

Directorul UEF Motru, Ilie Petrescu, are şi o explicaţie pentru lipsa banilor în conturile unităţii. Acesta spune că va discuta astăzi cu managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, pentru a-i da banii necesari pentru plata salariilor. „Ne trebuie 230.000 lei să dăm şi noi salariile la oameni. Suntem în urmă cu luna februarie, avansul şi lichidarea. Vineri de dimineaţă mergem şi noi pe la domnul director Ciurel, să ne ajute, să ne dea bani. Vina e că nu sunt lucrări suficiente în perioada de iarnă, că noi suntem în sistemul de construcţii unde lucrările încep de obicei din luna mai-aprilie. Din aprilie începem şi noi cu lucrări mai multe”, a declarat Ilie Petrescu, directorul UEF Motru.  

Unitatea are în prezent 130 de salariaţi. De la 1 aprilie circa 30 de salariaţi vor fi disponibilizaţi. Petrescu spune că ar putea primi venit de completare, câte 1700 lei timp de doi ani. “S-a făcut o nouă procedură, o să avem AGA la sfârşitul lunii. Încercăm să mergem pe la ministere pentru ordonanţa 36, personalul care va fi disponibilizat din SC UEF, să fie ca o societatea prestatoare de activitate a Complexului Energetic Oltenia conform ordonanţei nr.2. Acum vom vedea dacă şi reuşim”, a mai precizat Ilie Petrescu.

Directorul UEF Motru a spus că mandatul său de director expiră în luna iulie. Acesta a explicat că nu îşi face griji pentru scaunul său pentru că este detaşat de la CE Oltenia şi ar avea un loc de muncă asigurat. „Acolo unde complexul are nevoie de persoana mea, sunt bun de muncă”, a mai spus Petrescu.   

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: