Edilul din Albeni, după gratii. Ar fi primit mită pentru angajări în primărie: euro și vin!

Primarul comunei gorjene Albeni a fost reținut pentru 24 de ore. Edilul Ionuț Stan este bănuit de mai multe fapte de corupție. Este suspectat de ofițerii de la Direcția de Anticorupție, printre altele, că ar fi luat mită, ar fi făcut trafic de influență. Banii i-ar fi primit în schimbul unor angajări în instituția publică.

Joi, mai mulți ofițeri de la DGA au descins cu jandarmii în primărie și au făcut percheziții. După câteva ore de verificări, edilul a fost adus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri. 

"Să lăsăm autorităţile să îşi facă treaba. Nu este nicio acuzaţie. Mă ştiu un om drept. A fost o percheziţie şi atât“, a spus primarul Ionuţ Stan, la ieşirea din sediul primăriei. 

După circa două ore de audieri la Parchet, edilul Ionuț Stan a primit vestea proastă. S-a decis reținerea sa pentru 24 de ore. "Sunt infracțiuni de corupție: trafic de influență, luare de mita, fals intelectual, instigare la abuz în serviciu. Ar fi primit sume de bani pentru angajări. Cercetarea penala are caracter secret si nu cunosc alte aspecte. S-a dispus retinerea pentru 24 de ore", a declarat Mădălina Ignat, avocata edilului din Albeni.

Nu mai departe de anul trecut, edilul era acuzat de un asistent comunitar că i-ar fi cerut șpagă ca să-l angajeze la primărie. Și i-a dat. Mai târziu însă, i-a făcut plângere la Poliție, iar dosarul a ajuns pe masa procurorilor anticorupție.

Omul a declarat ca a plătit trei mii de euro, 20 de litri de vin și șase luni de muncă la vila primarului pentru un post călduţ la stat. Banii i-ar fi dat pe marginea celui mai circulat drum național din Gorj. "A tras pe dreapta, am mers, i-am numărat cei 3.000 de euro personal, spunându-mi atunci că: Atâta timp cât eu o să fiu primar, tu nu o să ai probleme", ne-a spus asistentul medical, în urmă cu un an.

Vizualizări: 6,730

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: