Ediție limitată de vin inspirată din drumul lui Brâncuși de la Hobița la Paris

Un proiect inedit a fost lansat în Gorj: o ediție limitată de vin inspirată din Brâncuși. 1890 de sticle, mai exact, câți kilometri sunt de la Hobița la Paris, drum pe care marele sculptor l-a parcurs pe jos.  Evenimentul a avut loc la sediul BNR Târgu Jiu, de Ziua Națională Brâncuși, unde au participat peste 150 de persoane din Gorj și din afara județului, oameni de cultură, antreprenori, etc. Inițiativa Asociației Excelsior pentru Excelență în Educație face parte dintr-un proiect mai amplu denumit sugestiv CU ROST, sub umbrela căruia a apărut și ceasul Tudor Vladimirescu.

Prin acest proiect, Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație își propune să aducă în prim-plan importanța susținerii talentelor din România, un pas îndrăzneț spre realizarea obiectivului de a inspira excelența în toate formele sale.
 Acest vin este un dialog între două lumi: robustețea soiului originar românesc Fetească Neagră, cultivat în inima Gorjului, și eleganța Syrah-ului simbolizează triumful lui Brâncuși pe arena internațională a artei.

Zeci de gorjeni s-au implicat ca proiectul să poată fi lansat în ziua în care s-au împlinit 148 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși. „E primul proiect de comunitate din județul Gorj. Oamenii au aderat la acest proiect. Sunt zeci de gorjeni și nu numai, oameni care au contribuit la acest proiect și am arătat că în Gorj se poate lucra în comunitate. Este vorba de un vin, ediție limitată de 1890 de sticle, inspirat de călătoria epică a lui Brâncuși de la Hobița, câte o sticlă de vin pentru fiecare kilometru. Aducem împreună un omagiu geniului care a învățat lumea să-ți înalțe spiritul. Brâncuși și Gorj e tot una”, a spus prefectul județului Gorj, Iulian Popescu.

Vinul nu va fi comercializat, ci va fi oferit cadou cu scopul de a-l promova într-un mod inedit pe Constantin Brâncuși. „Sunt 1890 de sticle, câți kilometri sunt de la Hobița la Paris, drum pe care Brâncuși l-a parcurs pe jos și aceste sticle de vin vor fi oferite cadou personalităților de la noi din țară, ambasadorilor care se află în România pentru a vorbi de Gorj”, a spus și senatorul Ion Iordache prezent la eveniment.

Vinul este un cupaj special de Fetească Neagră şi Syrah. "Dacă Brâncuşi a redefinit arta modernă prin forme simple, dar profunde, sculptând adevărul esenţial dincolo de aparenţe, Laurent Pfeffer, creatorul Domeniului Catleya, readuce la viaţă vechea tradiţie a podgoriei de pe Dealurile Olteniei, remodelând-o într-un nou elixir magic - cupajul unic creat la Domeniul Catleya. La 104 ani distanţă, poveştile lor inversează destinul: de la satul gorjean spre Paris în cazul lui Brâncuşi, la calea lui Pfeffer de la Versailles la Corcova. Însă ambele călătorii reflectă acelaşi ideal, cel de a-şi împlini menirea prin muncă şi talent, de a transforma materia vie într-o expresie artistică eternă", se mai arată pe siteul creat special pentru acest vin.

Galerie foto



Vizualizări: 2,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: