Eduard Lădaru, despre raportul cerut de liberali. Sunt penibili!

Eduard Lădaru, consilier local ALDE la Târgu Jiu, a criticat demersul consilierilor liberali prin care aceștia au solicitat clarificări primăriei şi Poliție Locale, după declanşarea scandalului legat de sancţionarea unor târgujieni pentru postările de pe facebook. Lădaru spune că va face personal un demers în acest sens prin care le va arăta liberalilor ce trebuia să facă. Lădaru crede că liberalii încearcă doar să câștige capital electoral de pe seama acestui scandal.

 Cei cinci consilieri locali PNL de la Târgu Jiu au solicitat clarificări în legătură cu scandalul "amenzi pe facebook". Au cerut, printre altele, să li se comunice ce consecinţe a avut deplasarea polițiștilor locali, dacă girofarul a fost folosit justificat, cine sunt persoanele din Poliția Locală care au constatat încălcarea legi și altele. Consilierul ALDE Eduard Lădaru a luat în derâdere solicitarea liberalilor. "De ce este o acțiune penibilă? - pentru că Poliția Locală și juriștii din primărie vor întocmi un raport ce va fi motivat în drept, iar ei nu vor ști să-l combată. Acțiunea împotriva demersului poliției locale trebuie să fie una frontală, prin care să le arăți că nu au temei legal pentru a amenda cetățenii care se exprimă pe Facebook", a scris Eduard Lădaru, într-o postare pe facebook.

Acesta a mai scris și că va face personal un astfel de demers în zilele următoare. Lădaru spune că va demonstra faptul că Poliția Locală nu are competență materială și teritorială pentru un astfel de demers și că, dacă ar avea o astfel de competență, nu există un temei de drept pentru a sancționa astfel de fapte. Acesta mai spune că se poate încălca principiul de drept în sensul că nu poate fi pedepsită o persoană de mai multe ori pentru aceeași faptă. A mai explicat și că pagina de facebook poate fi accesată de către oricine în lume. "Poți scrie pe pagina de facebook de oriunde de pe planetă... deci ce te faci dacă te amendează poliția de la Washington, New York, Londra, București, Brașov, Ploiești, Pitești etc.? Nu avem temei de drept prin care pagina de facebook este considerată spațiu public", a mai spus acesta.

Lădaru a vorbit și cu un avocat despre aceste aspecte. "Presupunem că cineva și-ar construi o casă din sticlă transparentă, prin care se poate observa de către oricine tot ceea ce face proprietarul înăuntru - înseamnă că acea casă este un spațiu public?. Răspunsul este: sigur că nu", a mai afirmat acesta.

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: