Efectul CEO! Angajaţii Minprest, în fără plată!

Vești proaste pentru angajații societății Minprest Serv Rovinari. Salariații prestatorului de servicii în minerit vor fi trimiși în concediu fără plată în perioada în care minerii din carierele CE Oltenia se vor afla în șomaj tehnic. Cei care vor scăpa totuși de concediu fără plată vor fi trimiși de conducerea societății la plantat de puieți.

Circa 100 de angajați ai Minprest Serv Rovinari care prestează activitate la carierele Poiana și Husnicioara ale CE Oltenia se află deja în concediu fără plată. Conducerea societății spune că nu își permite să țină salariații în câmpul muncii, atâta timp cât beneficiarul principal are activitatea întreruptă. CE Oltenia a stabilit un program prin care toate carierele din Gorj, dar și cea din Mehedinți vor intra în perioada 29 februarie-1 aprilie în încetare de activitate, prin rotație, câte cinci zile, iar angajații sunt trimiși acasă cu 75% din salariu. "În 2013 și în 2014 au mai fost perioade de concediu fără plată. Așa o să se întâmple și anul acesta. În cazul în care nu vom avea posibilitatea să-i redistribuim pe alte activități, vor rămâne în concediu fără plată. Nu putem să-i ținem în activitate în condițiile în care CE Oltenia încetează activitatea, pentru că în momentul respectiv intervine o cheltuială care nu este acoperită de venituri. Minprest nu își permite să producă cheltuieli fără să fie acoperite de venituri", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Variantă: Concediu fără plată sau muncă în câmp
Salariații prestatorului pentru CE Oltenia care nu vor fi trimiși în concediu fără plată vor trebui să meargă la munca în câmp deschis. "O să redistribuim o parte din salariați. Deja cei care intră de luni la Pinoasa o să-i redistribui la plantat puieți, o parte, vreo 30 de persoane, care o să fie vreo 2-3 zile la plantat de puieți. Deci 3 zile din 5 o să fie acoperite. În perioada următoare o să preluăm un contract de vreo 50 de hectare pe Tismana. Poate se suprapune cu perioada în care intră alte cariere în șomaj tehnic", a mai spus directorul Minprest.
Anul trecut salariații Minprest nu au fost băgați în fără plată decât la final de an.

Vizualizări: 3,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: