Programul intrării în şomaj tehnic. Situaţia pe cariere!

Administraţia CE Oltenia a stabilit un plan pentru ca toate carierele din cadrul companiei să intre în şomaj tehnic, prin rotaţie, timp de o săptămână. Sunt şi cariere care vor intra în şomaj tehnic în două rânduri. Conducerea companiei a decis să trimită minerii acasă cu 75% din salariu pentru o perioadă, din cauză că solicitările de energie sunt reduse, iar termocentralele au suficient cărbune pe stoc.

Carierele CE Oltenia vor întrerupe activitatea de producţie, prin rotaţie, în perioada 29 februarie-1 aprilie. Primele cariere care vor trimite minerii acasă cu 75% din salariu sunt UMC Roşia şi UMC Pinoasa pentru care conducerea Diviziei Miniere a prevăzut o întrerupere de activitate în perioada 29 februarie - 4 martie. Tot în acest interval va întrerupe activitatea şi cariera Husnicioara din Mehedinți, ai cărei salariați sunt deja în şomaj tehnic, iar liderii sindicali sperau ca angajaţii să revină la lucru începând de luni, 29 februarie, pentru a livra cărbune către CET Govora.
Vor urma UMC Rovinari şi UMC Tismana în perioada 7 martie-11 martie. În perioada 14-18 martie vor fi trimişi în şomaj tehnic minerii de la cariera Peşteana, iar în între 21 şi 25 martie vor urma şi cei din zona Motru, de la carierele Roşiuţa şi Lupoaia. Carierele din zona Mătăsari, respectiv UMC Jilț Sud și Jilț Nord sunt programate pentru întreruperea activității în perioada 28 martie - 1 aprilie.
Şi salariaţii complexului de la USM Rovinari vor intra în şomaj tehnic în perioada 7-11 martie. Cei de la Unitatea de Închidere și Conservare Motru (UIC) vor intra în şomaj tehnic între 21 şi 25 martie. Nici ortacii de la Mina Tehomir nu au fost uitaţi la întocmirea programului. Minierii de subteran vor întrerupe activitatea în perioada 28 martie-1 aprilie.

Personalul TESA, în şomaj tehnic
Angajaţii care fac parte din categoria personal TESA din cadrul Diviziei Miniere vor efectua în perioada 29 februarie-1 aprilie câte 5 zile de întrerupere de activitate, prin rotație, după un grafic aprobat de conducerea diviziei. Cert este că, așa cum a anunțat și directorul general Laurențiu Ciobotărică, în perioada de întrerupere de activitate vor fi executate lucrări tehnologice și lucrări de reparații și revizii. Numai că și angajații care prestează astfel de activități vor efectua 5 zile de întrerupere de activitate, prin rotație, până la sfârșitul perioadei.

Vizualizări: 11,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: