CEO: Producţia de energie pe februarie, la jumătatea lunii ianuarie

Complexul Energetic Oltenia a anunțat că produce și livrează o cantitate de energie înjumătăţită faţă de cea din luna februarie. Explicaţia administraţiei ar fi aceea că Dispecerul Energetic Național ar fi avantajat numai anumiți producători de energie pe bază de cărbune din țară.

"Începând de la 1 februarie, sucursalele CE Oltenia funcționează cu o putere medie orară redusă sub 1500 MW, față de valorile atinse în luna ianuarie de circa 3000 MW, în funcție de solicitările Dispeceratului Energetic Național. Ceilalți producători pe bază de cărbune din sistem au funcționat la aceeași capacitate ca și în luna ianuarie. În prezent, cota CE Oltenia pe Piața Zilei Următoare (PZU) a ajuns la 8-9%. În anul 2012, când a fost înființata compania, cota deținută de CE Oltenia pe PZU ajungea la un procent de 75%", a transmis conducerea companiei printr-un comunicat pe site-ul propriu.

Cei din companiei au mai spus că pe Piața de Echilibrare-PE, toate restricțiile pentru limitarea prețurilor au fost aplicate numai producătorilor, ce ar fi determinat limitarea veniturilor acestora și că pentru furnizori nu există restricții.

Vizualizări: 906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: