Egali cu CFR-ul lui Grigoraş

Pandurii au încheiat săptămâna clujeană cu un egal pe terenul CFR-ului. Gorjenii şi-au revenit după o primă repriză sub-mediocră şi putea da lovitura la ocaziile mari din partea secundă.

CFR Cluj – Pandurii Târgu Jiu 1-1 (1-1), Stadion „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj, spectatori 4.000

Au marcat: Cadu (min. 13) / Eric (59’)

CFR: Felgueiras – Hora, Cadu (cpt.), Piccolo, Camora – Djokovic (Gabionetta, 80’), Obiora (Muniru, 66’) – Maah, Rui Pedro (Voiculeţ, 35’), Fl. Costea – Ogbu. Antrenor: Petre Grigoraş

Pandurii: Stanca – Pleaşcă (Nicoară, 27’), Erico, Christou (cpt.), Momcilovic – Anton (Cristea, 72’), Breeveld – Buleică, Eric, Ciucur – Matulevicius (Rubio, 55’). Antrenor: Cristi Pustai

Pandurii a părut obosită după Dnepr doar timp de 45 de minute. Repriza a doua a aparţinut elevilor lui Pustai care au fost lipsiţi doar de şansă în tentativa de a bate din nou CFR-ul.

Costea i-a ameţit

Pandurii au venit decişi la CFR să ia măcar un punct. Nu le-a păsat că un eventual rezultat negativ pentru clujeni ar fi putut duce la demiterea lui Grigoraş. Pustai i-a preferat în primul 11 pe Breeveld, în evidentă scădere de formă şi pe Matulevicius, refăcut miraculos după o leziune musculară. Mutările nu s-au dovedit inspirate. Obosiţi după duelul cu Dnepr din Europa League, gorjenii au făcut o primă repriză modestă. CFR-ul, chiar şi la turaţie minimă, a dominat ostilităţile. Cap de afiş, fostul stelist Florin Costea care a făcut cam ce-a vrut cu apărarea lui Pustai. La una din incursiuni l-a driblat ca pe un jalon pe Pleaşcă şi l-a păcălit pe Erico să-l faulteze. Penalty clar dictat de Haţegan şi executat perfect de inamicul lui Rednic, Cadu. Pustai a renunţat repede la înlocuitorul lui Unguruşan, Pleaşcă, foarte moale în primele 27 de minute şi a mers pe mâna lui Nicoară. Jocul nu s-a schimbat până la pauză. Doar fostul CFR-ist proaspăt intrat l-a pus puţin la lucru pe Felgueiras însă portughezul a respins în corner.

Repriză alertă !

Pustai a simţit că Matulevicius e mână moartă şi l-a băgat pe Rubio. Golul egalizator a venit însă de la Eric. Brazilianul a urmărit perfect un şut al lui Ciucur respins în faţă de Felgueiras şi a înscris simplu. Meciul a prins imediat viaţă! A început să se joace pe contre, un fel de ruletă rusească din care nu putea să iasă egal. Rubio a avut golul de 1-2 în vârful ghetei, dar după pasa ideală a lui Eric l-a ţintit incredibil pe Felgueiras din numai 8 metri! Cartonaşele galbene au curs într-o veselie din buzunarul lui Haţegan, cele două echipe fiind agresive în căutarea victoriei. Tot gorjenii au fost mai aproape s-o obţină, dar torpila lui Eric de la 30 de metri a ocolit de puţin vinclul. Christou a blocat excelent un şut pe care scria gol în ultimul minut iar CFR şi Pandurii şi-au împărţit punctele. Asta şi pentru că Ciucur şi Nicoară nu au putut înscrie la ultima fază a meciului. Punctul din Gruia menţine Pandurii în top, pe locul 5, cu 14 puncte.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: