Obiectiv, minim un punct cu Dnepr

Pandurii au dat uitării victoria cu Dinamo şi se concentrează pe debutul în grupele Europa League. Joi la Cluj, trupa lui Pustai dă piept cu învingătoarea Şahtiorului şi echipa care ocupă locul 2 în Ucraina, Dnepr.

Pandurii nu se sperie de grupa cu Fiorentina, Dnepr şi Pacos de Ferreira şi speră la un nou mic miracol, adică locul 2 şi primăvara europeană. Eric şi compania pleacă de azi spre Cluj pentru duelul cu trupa lui Juande Ramos.

Pregătiţi pentru debutul în grupe

Pandurii nu au avut prea mult timp să savureze victoria cu Dinamo. De sâmbătă au început pregătirile pentru debutul în grupa E a Europa League. Gorjenii se vor antrena la Tg-Jiu şi în această dimineaţă urmând ca imediat după şedinţa de pregătire să plece spre Cluj. Trupa lui Pustai îşi va stabili cartierul general în Ardeal până duminică, când vor juca şi în Liga 1 cu CFR Cluj. Victoriile cu Hapoel Tel Aviv şi Braga dau speranţe pandurilor că vor obţine un rezultat mare şi cu ucrainenii de la Dnepr. „Cu Dnepr e total diferit faţă de meciul cu Dinamo. Trebuie să arătăm de ce ne-am calificat. Putem câştiga, nu mergem la egal. Nu avem nimic de pierdut. Suntem în premieră în cupele europene, încercăm să jucăm. Vedem pe ce loc ne clasăm. Vom face faţă ritmului, cred că fiecare jucător vrea să joace din 3 în 3 zile”, a declarat eroul din meciul cu Dinamo, Eric.

1 – punct a obţinut până acum Pandurii din 2 meciuri europene pe Cluj Arena: 1-1 cu Hapoel Tel Aviv şi 0-1 cu Braga

La luptă fără căpitan

Pandurii trebuie să se descurce joi fără căpitanul Christou. Cipriotul nu a jucat nici cu Dinamo din cauza unor dureri iar în urma unui control efectuat a aflat că va sta pe bară până la finele lunii. „Paraskevas s-a accidentat la Braga, o entorsă la genunchi, e la Bucureşti la tratament, va lipsi vreo două săptămâni. Va lipsi cu Dnepr, o pierdere destul de mare. E pentru prima dată când Erico şi Mamele joacă împreună în cupele europene”, spune Pustai care i-a folosit pe cei doi şi în meciul cu Dinamo, iar apărarea a scârţâit. Erico şi Mamele au mai jucat împreună şi la meciul tur cu Braga, dar atunci apărarea a fost formată din 3 fundaşi centrali, alături de cei doi fiind introdus din primul minut şi Christou. Cel mai probabil, Unguruşan îşi va păstra funcţia de căpitan dobândită în premieră la meciul cu Dinamo. Mingote, Mamele şi Eric ar fi celelalte variante pentru banderolă.

Dnepr merge ceas în Ucraina

Adversarul de joi din Europa, Dnepr Dnepropetrovsk, are parte de un start excelent de sezon. Trupa lui Juande Ramos a trecut fără emoţii de play-off-ul EL (3-1 şi 2-0 cu Nomme Kalju din Estonia) iar în campionat îi merge mai bine ca oricând. Abonată la locul 4 în ultimii ani, Dnepr ocupă acum poziţia secundă după 9 etape, la 3 puncte de liderul Metalist Harkov. Dnepr a bătut Şahtior Doneţk cu 3-1 şi a remizat la Kiev cu Dinamo, 1-1. În ultimul meci înaintea deplasării la Cluj, echipa fostului pandur Alexandru Vlad s-a impus cu 1-0 pe teren propriu în faţa Tavriei Simferopol prin golul lui Seleznev din minutul 70. Juande Ramos a încercat să odihnească unele vedete, Rotan, Konoplyanka, Zozulya sau Giuliano pentru meciul din Europa şi asta era să-l coste. Până la urmă mijlocaşul de 15 milioane de euro, Konoplyanka a intrat în ultima jumătate de oră iar Dnepr a câştigat în cele din urmă. La fel ca în celelalte 8 meciuri din campionat, Vlad a fost lăsat pe banca de rezerve iar croatul Strinic a fost preferat. Dnepr are 1 punct avans de Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi 6 avans de Dinamo Kiev.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: