Eric aduce bucuria

Pandurii au câştigat cu Dinamo după un meci de chin. „Câinii” au închis bine tactic timp de 75 de minute, dar Eric a renăscut în ultimul sfert. Ca şi inexistent până în acel moment, brazilianul a dat un assist şi mai apoi un gol care au întors rezultatul.

Pandurii Târgu Jiu – Dinamo București 2-1 (0-1), Stadion „Municipal”, Târgu Jiu, spectatori: 6.000

Au marcat: Momcilovic (min. 76), Eric (86’) / C. Matei (36’)

Pandurii: Mingote – Ungurușan, Erico da Silva, Mamele, Momcilovic – Anton, Breeveld (min. 46 Ciucur) – Buleică, Eric, Nicoară (min. 46 Distefano) – Matulevicius (min. 65 Diego). Antrenor: Cristi Pustai.

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Durimel, Dr. Grigore, Grecu – Elton (min. 69 Șerban), Boubacar, Thicot (min. 81 V. Lazăr) – C. Matei (min. 69 St. Filip), Țucudean, Curtean. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Cartonașe galbene: Ungurușan (min. 27), da Silva (min. 27), Matulevicius (min. 35), Diego Rubio (min. 88) / Grecu (min. 31), Durimel (min. 46), Dr. Grigore (min. 55), Grecu (min. 62), V. Lazăr (min. 90+3)

Cartonaș roșu: Grecu (min. 62)

Arbitri: Istvan Kovacs – Micloș Nagy, Marius Nicoară.

Pandurii Târgu Jiu a revenit în plutonul de frunte după victoria obţinută la mare luptă cu Dinamo. „Câinii” lui Mulţescu s-au ţinut bine vreme de 60 de minute, dar eliminarea lui Grecu a schimbat cursul partidei. Elevii lui Pustai prind moral înaintea debutului din grupele Europa League, debut programat joi la Cluj cu Dnepr.

„Câinii” au muşcat primii

Pustai voia să înceapă duelul cu Dinamo cu libanezul Shamsin în locul lui Matulevicius, revenit obosit de la naţionala Lituaniei. Actele atacantului născut în Germania şi format la juniorii lui Hamburg nu au fost însă gata la timp, aşa că antrenorul a mizat tot pe uriaşul baltic. Mutarea nu i-a ieşit. Matulevicius a înotat în gol până când s-a accidentat şi a fost schimbat cu Rubio în minutul 65. Tot în gol au pedalat şi mare parte dintre elevii lui Pustai în prima oră de joc. Doi dintre ei l-au supărat pe antrenor şi au fost scoşi la pauză, Nicoară şi Breeveld. Până în acel moment, Dinamo dominase tactic jocul şi îşi crease marile ocazii de gol. Cosmin Matei dăduse şi lovitura cu un şut perfect de la 22 de metri care l-a lăsat spectator pe Mingote.

„Superman” Eric a salvat ziua !

Introducerea lui Distefano a schimbat un pic faţa jocului. Argentinianul s-a remarcat mai mult, fiind foarte aproape de un debut cu gol la Pandurii. Intrat şi el la pauză, Ciucur arată că e armă secretă numai în Europa League, nu şi în războaiele interne. Cursul jocului s-a îndreptat doar spre poarta dinamoviştilor după eliminarea lui Grecu. Chilianul împrumutat de la Sporting Lisabona, Diego Rubio, şi-a făcut şi el debutul, dar un alt sud-american a ieşit în prim plan. Şters până atunci, Eric i-a pus perfect mingea pe cap lui Momcilovic şi fundaşul sârb a spart gheaţa la Pandurii. Tot Eric a avut ultimul cuvânt. A primit o pasă de la Anton şi a şutat perfect lângă bara lui Bălgrădean. Cei 6 mii de spectatori au izbucnit în urale, iar forcingul dinamovist din final a fost în van.

Totul graţie acestui brazilian minune, Eric, care şi atunci când nu pare în apele sale poate să inventeze un gol de pus de ramă. Mijlocaşul şi-a păstrat zâmbetul la final. A apărut la interviuri cu un tricou cu „Superman” pe el pe care l-a scos la iveală spre amuzamentul celor din jur.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: