Ei prostesc poporul din nou cu televizorul

Mogulii presei româneşti, Voiculescu, Patriciu şi Vântu, cu ale lor televiziuni şi ziare, vor cu orice preţ să pună ei preşedinte. Unul tare ca fularul pe care să-l tragă de sfori când doresc şi cum doresc, care să le promulge legile pe care le dau ei în Parlament şi care să fie dispus să  aştepte în anticamera de la biroul lor, tremurând de emoţie că s-ar putea ca şeful să fie supărat şi să-i zboare scaunul de sub fund. Acesta e tipul preşedintelui comod care asigură liniştea şi care ar trebui instalat la Cotroceni! Pentru a-şi atinge scopul n-au precupeţit nici un efort transformând sute de ziarişti în instrumente jenante dar bine plătite care s-au dedat la aşa josnicii încât uneori chiar şi lor li se citeşte ruşinea pe feţele aparent binedispuse. Manipularea pusă la cale în laboratoarele secrete ale mogulilor a atins cote de neimaginat care sfidează bunul simţ al liberalilor, invocat în turul întâi al alegrilor de Crin Antonescu. Celebrul filmuleţ prin care se dorea acreditarea idei că Băsescu este un bătăuş de copii a atins cote inimaginabile ale manipulării.

Reluarea cu obstinaţie a filmului la orice oră din zi şi din noapte fără minima decenţă de a spune că nu se ştie dacă filmul este autentic sau este o făcătură a avut efectul invers scontat. A îngreţoşat, a dezamăgit şi a decredibilizat televiziunea ca mijloc de informare în masă. Nu mai este nici un dubiu că filmuleţul a provenit din sacul cu surprize al lui Patriciu din moment ce cu o seară înainte de a fi pus pe piaţă Patriciu însuşi a ieşit la înaintare vorbind de fapta „abominabilă” a lui Băsescu surprinsă pe peliculă în urmă cu 5 ani. Ca un făcut a doua zi, pac, a ieşit şi filmuleţul care-i întărea spusele lui Patriciu, iar haita bine pregătită din studiouri s-a dat indignată până peste cap, deşi acum ca şi altădată sunt fapte demne de termenul „abominabil”  comise de Patriciu, Vântu sau Voiculescu despre care niciunul din comentatorii, altădată cu prestigiu, nu au scăpat o vorbuliţă.

Preluarea zăcămintelor din Marea Neagră de către Patriciu cu mult înainte de a câştiga teritoriu la Haga, este adevărat cu ajutorul lui Tăriceanu, scandalul SAFI, afacere pusă la cale de liberali precum şi cel al FNI pus la cale de Vântu  sunt doar câteva din lucrurile urâte peste care s-a aşternut batista pe ţambal. Toate acestea împreună cu Rompetrolul şi multe altele au lăsat pe drumuri sute de mii de oameni  iar pentru ele nu a plătit nimeni dacă n-o punem pe răboj pe Maria Vlas, unealta din gaşca lui Vântu pe care a împins-o în puşcărie. Cârdăşia celor care ar fi trebuit să facă potecă la Parchete sau la instanţele de judecată are doar un singur scop: înlăturarea lui Băsescu care le încurcă treburile şi le arată din când în când uşa penitenciarelor! Bătălia e pe viaţă şi pe moarte! Pentru ei câştigarea alegerilor de către Băsescu nu înseamnă decât un singur lucru: pierderea privilegiului de a se plimba liberi într-o ţară pe care au jefuit-o şi jecmănit-o la drumul mare, fără frică şi fără scrupule. Acum cred că mai pot minţi odată poporul cu televizorul! O să vedem pe 6 decembrie dacă le reuşeşte sau nu!

Vizualizări: 100

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: