Fostul director de la Macofil, condus pe ultimul drum de mii de prieteni

Ion Pătruț, fostul director de la Macofil SA Târgu-Jiu, a fost condus ieri pe ultimul drum de familie, dar și de mii de prieteni, cunoscuți, vecini, parteneri de afaceri. Trupul neînsuflețit al omului de afaceri gorjean a fost depus la sediul firmei din Târgu-Jiu, iar ieri de dimineață cortegiul funerar a plecat spre comuna Polovragi, localitatea natală a soției, unde Ion Pătruț a fost înhumat. Mii de oameni l-au condus pe acesta pe ultimul drum, iar cei care l-au cunoscut au participat la înmormântare cu durere în suflet și cred că acesta a decedat pentru că nu a putut suporta detenția.

Ion Pătruț a fost condamnat de instanțele de judecată la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani și patru luni. Omul de afaceri milionar în euro a fost încarcerat în Penitenciarul Târgu-Jiu, unde a fost coleg de celulă cu Nicolae Mischie, însă din cauza problemelor cardiace pe care le avea, acesta a fost transferat recent la Rahova.

Afecțiunea de care afaceristul gorjean suferea nu putea fi tratată în sistemul penitenciar, drept pentru care a depus la Tribunalul Gorj o cerere prin care solicita instanţei să i se aprobe întreruperea executării pedepsei, pentru a-şi putea trata boala. Ion Pătruț trebuie să fie supus unei expertize medicale care să confirme gravitatea bolii, iar judecătorii trebuie să se pronunțe la sfârșitul lunii august. Termenul dat de magistrații gorjeni a fost prea târziu pentru Ion Pătruț, care a pierdut lupta cu boala și a încetat din viață într-o clinică privată din București, unde a fost dus imediat ce starea sa de sănătate s-a agravat. 

Sute de mașini la înmormântare

Marți, trupul neînsuflețit al omului de afaceri a fost depus la sediul firmei acestuia, iar ieri de dimineață cortegiul funerar a plecat spre comuna Polovragi. Circulația pe traseul Târgu Jiu-Polovragi a fost îngreunată de sutele de mașini care au făcut parte din cortegiu. Ion Pătruț a fost dus în comuna Polovragi, în localitatea natală a soției, acolo unde afaceristul urma să se stabilească la bătrânețe. Alături de membrii familiei au fost mii de prieteni și cunoscuți ai familiei, care au venit să-l conducă pe ultimul drum. Până să ajungă la biserica din sat, unde a fost oficiată slujba de înmormântare de un sobor de preoți, coșciugul a trecut prin fața locuinței din Polovragi. 

Cei care l-au cunoscut pe Ion Pătruț au numai cuvinte de laudă la adresa omului de afaceri. „A fost un om foarte bun. Dacă nu era un om ca lumea, nu avea atâția oameni după el la înmormântare. Așa e lumea. Oamenii nevinovați stau după gratii și alții care au făcut nenorocirile sunt liberi. Păcat de omul acesta că a murit și că a decedat tocmai după gratii. Rușine justiției din Gorj. Au început să moară oameni din cauza lor. O să-i aibă pe conștiință”, a declarat un apropiat al familiei.

Ion Pătruț  a fost condamnat la închisoare cu executare după ce a fost implicat alături de Constantin Bucloiu într-o reţea care a înşelat firme de leasing cu peste 1,7 milioane euro, ancheta şi procesul durând câţiva ani.

Vizualizări: 303

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: