Elena Dan, la prima expoziţie de pictură

Are doar 18 ani şi ieri a avut prima ei expoziţie de pictură şi grafică unde a prezentat în jur de 40 de lucrări. Elena Claudia Dan încearcă să desluşească tainele culorii de mai mulţi ani însă abia ieri a avut bucuria de a fi apreciată la nivel profesionist. Tânăra vrea de altfel să urmeze o carieră în domeniu pregătindu-se intens de admitere.

Pictează de când era mică însă abia de un an îşi face treaba la nivel profesionist şi cu multă dăruire. Rezultatele muncii ei nu au întârziat să apară astfel că după numai un an, cu sprijinul unei asociaţii culturale, reuşeşte să organizeze o expoziţie de pictură şi grafică. „Pictez de foarte mică însă acum un an am început să mă apuc serios de treabă pentru că mi-am dat seama că asta vreau să fac în continuare şi pentru că am primit sprijinul unor oameni bine intenţionaţi, dar şi cu sprijinul doamnei mele profesoare Georgiana Brandt”, a declarat Elena Dan.

Va studia Design în Timişoara

Tânăra doreşte să urmeze facultatea de design grafic din Timişoara motiv pentru care printre piesele ai se remarcă cu preponderenţă afişele. „Cred că majoritatea pieselor mele sunt afişe pentru că asta îmi place să fac cel mai mult dar am şi piese care ilustrează clipe, momente din viaţa noastră”, a declarat Elena.

Albastrul predomină în mai toate piesele şi asta pentru că este culoarea care o linişteşte cel mai mult, Elena găsind inspiraţie în fiecare clipă pe care o trăieşte fie alături de prieteni fie singură. „În una din piesele mele am ilustrat o pereche de tenişi aşa cum mi-ar plăcea mie să port şi poate o să port deci, mă inspir din tot ce se poate”, a mărturisit Elena. La prima expoziţie din cariera sa de artist plastic speră să îi aibă aproape pe părinţii ei care au sprijinit-o tot timpul, prietenii, dar şi profesorii dragi. „Expoziţia am realizat-o cu sprijinul lui Mihai Vulpe şi al asociaţiei culturale însă sprijin am avut şi din partea părinţilor şi a unchiului meu care m-a şi sponsorizat”, a mărturisit Elena Dan.

Tânăra spune că printre piesele ei se numără şi câteva reproduceri pe care le-a realizat doar ca să îşi dea seama dacă este capabilă. „Am şi câteva reproduceri pe care le-am făcut doar să-mi demonstrez mie că sunt capabilă dar în principiu mă axez pe ce am nevoie pentru admitere şi anume afişe”, a precizat Elena Dan.

Realizarea expoziţie este un vis văzut împlinit de către tânăra care mai are şi alte preocupări în afară de pictură, deşi nu prea mai are timp pentru altceva. „Visul de a avea propria mea expoziţie a devenit realitate, urmează acum admiterea. Timp liber nu prea mai am pentru că mă pregătesc intens şi pentru bac şi pentru admitere, dar întotdeauna îmi fac pentru prieteni sau părinţii mei”, precizează Elena Claudia Dan.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: