Elev cu dosar penal pentru port armă

În data de 19.02.2013, orele 19:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Muncipiului Târgu-Jiu, Biroul Ordine Publică, în urma organizării unei acţiuni pe linia asigurării climatului de siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, cât şi a prevenirii şi combaterii absenteismului şi abandonului şcolar, ocazie cu care în zona unei unităţi de învâţământ situată pe strada Victoria, din municipiu, au identificat pe C.R.M., de 16 ani, E.D.N., de 23 ani, M.M.M., de 17 ani, toţi din municipiul Tg-Jiu, judeţul Gorj şi L.C.M., de 17 ani şi M.D.I., de 17 ani, ambii din comuna Vladimir, judeţul Gorj, care nu îşi puteau justificau prezenţa în acea zonă.

          La controlul corporal efectuat asupra lui C.R.M., de 16 ani, a fost găsit un cuţit tip briceag cu o lungime totală de 23 cm., având lama tăietoare de 11 cm. şi mânerul de 12 cm, cu privire la care acesta a declarat că îi aparţine, neputând justifica scopul pentru care îl avea asupra sa.

          Persoanele în cauză au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Târgu-Jiu, pentru continuarea cercetărilor şi stabilirea cu exactitate a motivului pentru care aceştia se aflau în imediata aporpiere a unităţii de învăţământ.

          Pe numele tânărului de 16 ani a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de armă albă în locuri publice, faptă prev. şi ped. de art. 2, alin. 1, pct. 1 din  Legea 61/1991 rep.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: