Elev din Motru, olimpic la electronică

Daniel Mazilu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic Motru, a obţinut  locul I la Olimpiada din aria curiculară tehnologii, domeniul Electronică şi Automatizări, etapa naţională. Competiţia a avut loc la Bistriţa, în perioada 8-11 aprilie. Daniel a luptat pentru titlul cel mare cu cei mai buni 40 de elevi din ţară pe specializarea electronică şi automatizări.

Lui Daniel Mazilu i-a plăcut de mic copil tot ceea ce ţine de partea electronică iar acum, după ani buni în care a învăţat şi s-a perfecţionat, meritele îi sunt recunoscute pe plan naţional. „Este prima olimpiadă naţională la care particip. La început nu mă aşteptam să iau locul I dar la proba teoretică am început să am speranţe. De mic copil mi-a plăcut partea aceasta de electronică şi atunci când am ajuns la liceu m-am putut perfecţiona în acest domeniu. Îmi place să repar aparate vechi, defecte”, a spus Daniel Mazilu.

Conducerea unităţii şcolare are numai cuvinte de laudă la adresa sa. „Sunt mândră de elevul nostru pentru că a reuşit să ducă numele Colegiului Tehnic Motru la un nivel aşa de avansat şi cred că va avea viitorul asigurat. La migala de care dă dovadă, seriozitatea, conştiinciozitatea, este clar că îşi va atinge ţelul”, a declarat Niculina Chiţulescu, directorul Colegiului Tehnic Motru.

Şi nu se opreşte aici. Daniel vrea să-şi continue studiile în domeniu la Universitatea Politehnică din Craiova. Premiul câştigat la Bistriţa îi permite să intre fără examen la facultatea pe care vrea să o urmeze. Până atunci, mai are un singur obstacol, să promoveze examenul maturităţii. Dat fiind rezultatul obţinut la competiţia naţională, nu are de ce să îşi facă griji. „Îmi doresc să continui în acest domeniu, să dau la o facultate şi apoi să găsesc un loc de muncă”, a mai spus Daniel Mazilu, precizând că este un patriot convins şi că nu va pleca să muncească peste hotare.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: