A început construcţia padocului de la Motru

Problema câinilor fără stăpân din municipiul Motru va fi rezolvată până la sfârşitul acestui an, dau asigurări autorităţile locale. Au fost deja demarate lucrările de construcţie la padoc urmând ca în următoarele luni amplasamentul să fie pus în funcţiune. Investiţia se realizează din fonduri de la bugetul local.

Padocul este amplasat la periferia oraşului Motru, în zona staţiei de epurare a apei menajere, iar capacitatea unităţii va fi, în primă fază, de 120 de locuri. Va dispune de cameră frigorifică, cabinete şi tot ceea ce prevede legea pentru autorizarea unui asemenea adăpost. Costurile realizării padocului se ridică la 500 mii lei. “Am început construcţia padocului de aproximativ o lună. Lucrările sunt avansate, eu sper ca într-un timp cât mai scurt să putem intra în legalitate în ceea ce priveşte situaţia câinilor comunitari. În oraş sunt foarte mulţi câini, mulţi aduşi în ultima perioadă, nu ştim de unde, nu putem identifica persoanele care fac acest transport, dar în momentul în care acest padoc va intra în funcţiune vom aplica în totalitate legea. Cred că până la sfârşitul anului putem rezolva problema câinilor comunitari”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

12 persoane vor lucra la padoc

Pentru a pune pe picioare noul adăpost pentru câini, se impune şi angajarea de personal. O parte din cei care vor presta activitate la padoc vor fi transferaţi de la celelalte unităţi subordonate primăriei. “Este nevoie de specialişti. În ceea ce priveşte celălalt tip de personal, avem. În cadrul Direcţiei Publice funcţionează compartimentul de Ecarisaj, dar nu avem specialişti. Conform legii, trebuie să contractăm un doctor de specialitate, asistent de specialitate şi toate ustensilele necesare”, a precizat primarul Dorin Hanu.

Sute de maidanezi

La ultima inventariere efectuată de autorităţile locale, la nivelul municipiului existau circa 300 de câini fără stăpân. O parte din aceştia vieţuiesc în prejma blocurilor şi sunt protejaţi de unii locatari. Administraţia locală are în plan să strângă toţi maidanezii odată cu finalizarea padocului. Cei care nu vor fi revendicaţi vor ajunge în adăpost, după care vor fi luate măsurile prevăzute de lege.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: