Elev din Târgu Jiu, admis la Oxford

Județul Gorj scoate la suprafață și în acest an elevi de aur. Este și cazul lui Vlad Țîr, un absolvent al Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu. În urmă cu câteva zile a susținut examenul de Bacalaureat, iar media de 9,96 obținută de Vlad demonstrează faptul că România produce elevi foarte buni.

După susținerea examenului de Bacalaureat, elevul nostru eminent a ales să plece la studii peste hotare. Aici trebuie să ne întrebăm, noi, ca stat român: Ce facem pentru ca acești elevi să nu ne mai părăsească? Nimic! Nu s-a făcut și nu se face nimic. Campion național la multe olimpiade, Vlad a fost admis la University of Oxford din Marea Britanie. Elevul a povestit cum a reușit să ajungă la una dintre cele mai importante universități din lume.

”Acest proces de admitere a început în toamna anului trecut. Toți cei care am vrut să mergem la facultăți în Anglia trebuia să aplicăm pe o platformă online. Acolo ne-am introdus toate datele noastre și a trebuit să scriem o scrisoare de intenție, iar unul dintre profesorii noștri trebuia să ne elibereze o scrisoare de recomandare. După aceea am susținut un examen de matematică și fizică la București, la începutul lunii octombrie. Apoi, o treime dintre aplicanți am fost chemați la universitate pentru a susține trei interviuri. La o luna distanță au ajuns și rezultatele, fiind admis. Am foarte bucuros. Nu cred că olimpiadele sunt un criteriu, ei testează ce ai în cap, nu ce ai făcut până în acel moment”, a spus Vlad Țîr, la Târgu Jiu TV.

Elevul gorjean a vorbit și despre diferențele sistemului de educație dintre Marea Britanie și România. ”Acolo, sistemul de educație este la un alt nivel. Profesorii de acolo sunt recunoscuți la nivel mondial. Elevii care ajung acolo sunt foarte buni, iar nivelul orelor de curs va fi altul, nu ca cel din țara noastră”, a mai spus Vlad la postul online de televiziune.

Tânărul gorjean îi sfătuiește pe elevii care se apropie de anul terminal să facă ceea ce își doresc, doar așa o să reușeacă în viață.

Vizualizări: 10,800

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: