Elevi eminenți, distruși psihic de profesori neatenți. "M-am simțit rău primele zile"

Evaluarea Națională a fost cel mai mare hop pentru doi elevi din comuna gorjeană Bîlteni. Amândoi s-au trezit cu note extrem de mici la Matematică, deși știau că meritau mai mult. O elevă a fost notată cu patru puncte mai mult după contestație, iar un alt coleg a primit aproape șase puncte în plus după ce lucrarea i-a fost recorectată.

Robert a fost notat cu 2.25. A avut un șoc când a văzut. A făcut contestație în secunda a doua. Câteva zile mai târziu, a avut parte de o surpriză plăcută. Nota i-a crescut până la 7.90. „Am rămas șocat. Toți profesorii mi-au spus să nu las nota așa, că nu este nota mea. Am făcut contestație. Am stat în stres continuu până am văzut nota finală. M-am simțit rău primele zile. M-au încurajat părinții pentru că știau că nu este nota mea corectă. Am luat 2.25 și după contestație am luat 7.90. A fost o diferență uriașă. Și profesorii mi-au zis să fac contestație, că nu este nota mea. Și doamna dirigintă mi-a spus la fel, să fac contestație. Vreau să merg la Spiru Haret sau la Ecaterina Teodoroiu. Când am văzut că am luat 9 la Română și 2.25 la Matematică, nu mi-a venit să cred”, a mărturisit Robert, absolvent al Școlii Gimnaziale din Peșteana Jiu.

Nota la Matematică a căzut ca un trăsnet și peste Cristina. A făcut meditații să intre la un colegiu de prestigiu din Târgu Jiu. A luat aproape 10 la Limba Română, iar la Matematică, doar 6. Știa că lucrarea ei merita mai mult așa că a depus și ea contestație. După recorectare, și ea a primit o notă mai mare. „A fost un șoc pentru că știam ce făcusem. Eram sigură pe mine. Profesorii mei se așteptau să iau peste 9.50. Nu mi-a venit să cred când am văzut rezultatul. Am făcut contestație și acele zile au fost lungi, cu stres continuu. M-am bucurat foarte mult când am văzut rezultatul. Am suferit mult când am văzut nota. Mă furnicau foarte rău mâinile, simțeam că nu pot să mișc barba, tremuram, iar bărbia nu puteam să o controlez”, a mărturisit Cristina, absolventă a Școlii Gimnaziale din Peșteana Jiu.

Extrem de stresați au fost și părinții celor doi. „Noi am știut că nu e nota corectă pentru că știm cât muncește Cristina. Am mers și am făcut contestație și fata a primit nota 10. Am fost nevoit să iau concediu câteva zile ca să stau acasă cu fata, să fiu sigur că nu i se întâmplă nimic. Pe cei care au corectat lucrările i-aș ruga să fie mai atenți că așa poți distruge viitorul unui copil. Sunt sigur că au mai fost note date greșit pentru că sunt multe note mici în special la Matematică la școala de la Peșteana”, a spus Constantin Migiu, tatăl Cristinei.

Nu au fost singurele contestații din comuna Bîlteni. Au mai fost elevi care au primit note mici și, după contestații, le-au fost majorate cu câteva puncte. Profesorii care au corectat lucrările ar fi din județul Dolj. Aceștia vor fi cercetați disciplinar și riscă să nu mai poată participa la niciun examen în următorii ani.

Vizualizări: 2,411

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: