Elev olimpic, implicat în reţeaua traficanţilor de droguri

Este elev la Liceul Teologic, olimpic, dar şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor. De câteva zile este arestat preventiv, alături de alţi tineri implicaţi în traficul de droguri din liceele din Târgu Jiu. Profesorii nu îşi explică de ce Mihai Alexandru Udriştoiu este arestat, acesta fiind unul din elevii buni de la Teologic. Problemele lui au început după despărţirea părinţilor.

Vestea că mai mulţi tineri au fost ridicaţi la sfârşitul săptămânii trecute de procurorii DIICOT Târgu Jiu pentru că distribuiau droguri la unităţi de învăţământ din zona centrală a oraşului a făcut vâlvă printre adolescenţi, dar şi printre părinţii care nu mai ştiu ce să facă pentru a-şi ţine copiii departe de astfel de „tentaţii”, în grupul celor băgaţi „la răcoare” regăsindu-se şi un adolescent cu rezultate foarte bune la învăţătură. Mihai Alexandru Udriştoiu este în lista celor care au primit cătuşe în loc de diplome şi felicitări, aşa cum primea el pentru rezultatele bune la învăţătură, tânărul fiind vicepreşedinte în cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor.

Conform unui chestionar la care acesta a răspuns anul trecut şi publicat pe internet, el dorea să devină unul dintre liderii elevilor din judeţ, lucru care era deja realizat prin alegerea sa în funcţia de vicepreşedinte. „Sunt o persoană ambiţioasă, îmi place să mă implic şi să particip activ la viaţa elevilor. Consider că deţin un bun simţ al dreptăţii şi vreau ca drepturile elevilor să fie cunoscute şi respectate. Până în momentul de faţă am realizat şi participat la activităţi cultural-artistice, sociale şi de caritate în cadrul Consiliului Județean/Școlar al Elevilor”, spunea Udriştoiu anul trecut, când candida pentru o funcție și mai importantă de conducere, la nivel național în cadrul Consiliului Național al Elevilor.

Problemele lui Mihai, după despărţirea părinţilor

Mihai Alexandru Udriștioiu este elev în clasa a XII-a la Liceul Teologic din Târgu Jiu, la specializarea Filologie. Acesta este pe punctul de a rata şansa de a finaliza studiile liceale, oamenii legii având informaţii concrete că ar fi făcut parte din gruparea care aducea droguri din Craiova, Timişoara şi București pentru a le comercializa la liceele din Târgu Jiu. În parcursul său școlar tânărul a înregistrat rezultate deosebite la învăţătură astfel că cei din conducerea școlii nu se așteptau ca tânărul să fie implicat în astfel de fărădelegi. Mihai locuiește cu bunicii, asta după ce în urmă cu circa doi ani părinții săi s-au despărțit, iar mama a decis să se mute în București. "Oficial nu am fost anunțați de niciun organ, însă de îndată ce vom fi anunțați vom lua măsurile de rigoare, ce pot fi până la exmatriculare. Este un copil foarte bun, însă de când părinții s-au despărțit, situația la învățătură a scăzut foarte mult. Înainte a fost olimpic. Nu știam să se ocupe cu așa ceva. Am luat legătura și cu mama și a spus că nu știe nimic", a comentat Gheorghe Benegui, directorul adjunct al Liceului Teologic din Târgu Jiu.

Un salariat al CE Oltenia, printre traficanţi

În dosarul de trafic de droguri instrumentat de DIICOT au mai fost arestați preventiv și Constantin Cristian Sporea, Dragoș Voicu, Ovidiu Andrei Șerban, Leonard Cosmin Ciuclea, Camil Alexandru Ilașcu, Leonard Vlădulescu, Groza Tiberius, Laurențiu Florian Turbatu, iar alți patru tineri se află în arest la domiciliu. Cei arestaţi vor rămâne în celule până pe 3 ianuarie anul viitor. În acest dosar anchetatorii au efectuat vineri nu mai puțin de 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Gorj, Mehedinți, Hunedoara și în municipiul București, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și substanțe psihoactive. În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14 dispozitive electronice de mărunțit și cântărire, 3 aparate pentru confecționarea artizanală a țigărilor, aproape 50 de telefoane mobile și cartele, dar și peste 300 de grame de cannabis și substanțe psihoactive.

În dosar apare și un angajat al Complexului Energetic Oltenia, Constantin Cristian Sporea, care în vară tocmai și-a întemeiat o familie.

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: