Profesoara Negrea, judecată de soţia unui inspector şcolar

Nicoleta Negrea, profesoara de biologie de la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” care a fost scoasă forţat la pensie de conducerea unităţii de învăţământ, duce o luptă aprigă în instanţă împotriva Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Negrea a acţionat în instanţă inspectoratul pentru discriminare directă în plan profesional pe criterii de sex şi vârstă. Coincidenţă sau nu, procesul va fi judecat de judecătoarea Simina Staicu, nimeni alta decât soţia inspectorului şcolar Marian Staicu.

Nicoleta Negrea, profesoară de biologie la Şcoala Gimnazială ”Constantin Săvoiu”, împlinea anul acesta vârsta legală pentru a se pensiona, dar potrivit legii putea rămâne încă trei ani la catedră, dacă este titular şi dacă sunt ore. Ore nu mai sunt după o ilegalitate comisă anul trecut, când a fost aprobat un schimb de posturi între cealaltă profesoară de biologie a şcolii şi o tânără profesoară din Novaci, Maria-Oana Gabriela, nepoata judecătoarei care a primit dosarul.

Negrea a dat ISJ Gorj şi şcoala în judecată pe motiv că ar fi discriminat-o pe criteriu de vârstă şi sex, primul termen având deja loc pe 6 noiembrie însă cauza a fost declinată altei secţii. ”Având în vedere că dosarul nr.5715/95/2015 a fost transpus pe rolul secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal prin încheierea din data de 6.11.2015 (...) acesta a fost repartizat pentru soluţionare completului de judecată CAF F08 judecător Staicu Simina”.  Nu mică a fost mirarea profesoarei când a aflat că procesul va fi judecat chiar de Simina Staicu, soţia inspectorului şcolar din ISJ Gorj, Marian Staicu. ”Cum să mai cred eu că mi se va face dreptate când procesul a fost mutat fără acordul meu la un judecător care este nimeni alta decât soţia domnului Staicu de la ISJ. Mi s-a spus că întâmplător calculatorul a extras-o pe doamna Staicu să judece cauza. În comunicarea  primită,  s-a specificat  doar că  eu  nu  sunt  de acord cu transpunerea cauzei  la contencios administrativ şi fiscal,  fără a prezenta  argumentele  mele şi s-a avut în vedere doar întâmpinarea pârâtei  Dulubei Violeta şi înscrisurile  anexate de aceasta”, a spus Nicoleta Negrea, profesor.

Gradele de rudenie nu se termină însă aici. Profesoara cea tânără de la Novaci, care a venit în locul Nicoletei Negrea, este nepoata inspectorului Staicu şi deci nepoata judecătoarei Simina Staicu. ”Inspectorul Staicu Marian este unchiul profesoarei Maria Oana-Gabriela, fostă Lăcătuşu, care a realizat  pretransferul cu Zăvadă Elena, pretransfer contestat de mine în instanţă”, a mai spus Nicoleta Negrea. În atare condiţii, cadrul didactic este sceptic că instanţele de judecată i-ar putea face dreptate, dar intenţionează să meargă până la ultimele foruri pentru a încerca să demonstreze că i s-a încălcat dreptul la muncă. ”Această  manevră  a catedrei  mele s-a desfăşurat  pe intervalul  de doi ani, dar instanţa,  parchetul Târgu Jiu şi DNA Craiova, în mod vădit şi intenţionat,  le fracţionează,  pentru  a  nu  scoate  adevărul  la iveală. Voi merge până la capăt ca să demonstrez că acel transfer nu a fost legal şi că mi s-au încălcat toate drepturile”, a spus Nicoleta Negrea, profesor. 

Vizualizări: 1,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: