Amendă usturătoare pentru un market Carrefour din Târgu Jiu

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au aplicat o amendă de 30.000 lei unui market Carrefour din Târgu Jiu. Este vorba de magazinul din Piaţa 9 Mai din municipiu. Amenda a fost aplicată pentru că zgomotul produs de instalaţia de răcire a marketului crea disconfort locatarilor din blocurile învecinate, dar şi pentru faptul că unitatea a fost pusă în funcţiune înainte de a obţine autorizaţia de mediu.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Gorj spun că au efectuat un control la mijlocul lunii noiembrie la cel mai nou market Carrefour pus în funcţiune în Târgu Jiu, cel din Piaţa 9 Mai, asta după ce mai mulţi cetăţeni din zonă au reclamat faptul că sunt afectaţi de zgomotul produs de ventilatoarele montate pe pereţii clădirii. În urma controlului, comisarii de mediu au descoperit şi faptul că marketul nu deţinea autorizaţie de mediu pentru funcţionare. Astfel stând lucrurile, comisarii de mediu au aplicat o amendă usturătoare firmei Artima, cea care deţine lanţul de magazine Carrefour, şi au trasat măsuri pentru reducerea disconfortului produs locatarilor din zonă de instalaţia de răcire. "În data de 17 noiembrie, urmare a mai multor sesizări ale cetăţenilor de pe strada Minerilor, a fost aplicată o sancţiune contravenţională unui agent economic care comercializează produse, un supermarket, care şi-a amplasat ventilatoarele de la instalaţiile de răcire foarte aproape de un bloc de locuinţe şi au produs locatarilor disconfort. Constatările făcute în teren au arătat de fapt că acest agent economic funcţiona şi fără autorizaţie de mediu emisă, motiv pentru care a fost aplicată această sancţiune, urmată de un program de măsuri menite să elimine disconfortului creat cetăţenilor de la care au provenit aceste sesizări", a declarat Gheorghe Sanda, comisarul şef al Gărzii de Mediu Gorj.

Şeful Gărzii de Mediu Gorj a mai spus că cei de la Artima demaraseră la vremea controlului procedurile pentru obţinerea autorizaţiei de mediu, însă că nu trebuiau să pună marketul în funcţiune până la obţinerea documentului. Mai mult, acesta a explicat că, după control, cei de la Carrefour au mutat ventilatoarele al căror zgomot deranja locatarii din zonă pe un alt perete al magazinului şi că vor trebui să prezinte comisarilor de mediu noi măsurători ale nivelului zgomotului.

Vizualizări: 244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: