Elevă din Gorj, premiată la concursuri internaționale de pian

Județul Gorj se poate mândri cu foarte mulți tineri talentați. Este și cazul Anei-Maria Iacovu, o copilă de doar 10 ani din Drăguțești. Copila aduce multă mândrie familiei și localității unde trăiește, fiind premiată de multe ori la concursuri importante în România și peste hotare.
 

Ana este elevă în clasa a III-a la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. Copila studiază pianul, fiind sub atenta îndrumare a profesorului Carmen Ciupag. Ana Iacovu a primit premiul al doilea la Concursul Național “Pianiștii României”. Performanțele ei trimis-o și peste hotare, reușind să obțină locul al doilea la un renumit concurs internațional ce a avut loc în Serbia. Acolo au participat 14 țări și peste 50 de concurenți.

Deși s-a pregătit în mare parte online, din cauza pandemiei de coronavirus, acest lucru nu a oprit-o pe Ana să aducă rezultate importante județului nostru.

”Pasiune mea pentru pian am descoperit-o în clasa I. M-a atras pianul foarte mult. A fost puțin mai dificil în perioada pandemiei. Pregătirea pentru concursurile am avut-o în mare parte online. Doamna profesoară m-a asistat prin intermediul platformelor online. Am avut și sprijinul familiei. Nu mă așteptam la asemenea rezultate, ținând cont că este pentru prima dată când particip”, a spus Ana Iacovu.

Eleva va merge luna viitoare la încă un festival național, în județul Hunedoara. ”Este vorba despre un concurs de pian din Petroșani care va avea loc pe data de 6 iunie. O să trebuiască să repet foarte mult acasă, dar și la școală când o să am ore. Mă mai ajută și părinții”, a mai declarat Ana.

Chiar dacă rezultatele obținute sunt remarcabile, premiile acordate de organizatori nu sunt cele la care ne așteptam. I s-a promis un voucher de 150 de lei, însă acesta este valabil doar în cazul achiziționării de produse în valoare de 2.000 de lei.

Vizualizări: 1,631

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: