Elevă eminentă din Târgu Jiu, pasionată de ingineria aerospațială

Pasiune mai puțin obișnuită pentru o fată. O tânără absolventă de liceu din Gorj vrea să devină inginer aerospațial. Pentru asta, va studia peste hotare. A fost admisă deja la o universitate din Olanda și va începe cursurile de luna viitoare.

Anamaria Bălăcescu a absolvit cu brio Colegiul Național Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu și a fost întotdeauna un elev-model. A demonstrat-o și acum, la final de liceu. Universități cu renume din străinătate i-au făcut oferte, dar a refuzat să meargă în Marea Britanie și a ales să studieze în Olanda.

Acolo, va merge la un profil pe care puține fete îl aleg. „Urmează să studiez la Universitatea din Delft Inginerie Aerospațială. Inițial, am vrut să urmez o carieră militară și să merg la Forțele Aeriene, însă am avut un record medical nu prea bun. Am avut niște accidente anul trecut și am spus că nu merită să mă mai stresez pentru o admitere pe care probabil nu aș lua-o la proba medicală și atunci am căutat ceva să fie aproape de domeniul aviației și am găsit varianta aceasta”, a mărturisit tânăra.

Mai departe, are planuri și mai mari. Își dorește și un master tot în Olanda și tot în domeniul spațial. „Voi studia ce înseamnă ingineria zborului și urmează să fac un master fie rachete și propulsie, fie ceva pe domeniul spațial. Eu am plecat, în general, în domenii în care fetele nu sunt prea bine cotate, nu sunt prea multe la număr și m-am obișnuit să concurez cu băieții și nu este ceva nou pentru mine”, a mai spus Anamaria Bălăcescu.

Perioada în care va pleca din țară e tulbure. Tot mapamondul este pus la grea încercare odată cu pandemia de coronavirus, iar Anamaria încearcă să se protejeze cât mai mult posibil ca să fie în siguranță. Și în România, dar și când va ajunge în Olanda, unde se va izola preventiv pentru două săptămâni înainte să meargă la primele cursuri. „Familia mea a fost mereu acolo pentru mine. M-a susținut mereu. Au fost puțin îngrijorați financiar când au auzit că vor să dau în străinătate. E mai costisitor acolo, dar m-au susținut mereu. Nu se poate să nu te îngrijoreze pandemia. Este o situație foarte stresantă pentru noi”, a mai declarat tânăra absolventă.

Vizualizări: 3,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: