Elevă înjunghiată la şcoală! Colegul agresor, liber!

Caz şocant petrecut ieri dimineaţă la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu, unde o elevă de 17 ani a fost înjunghiată de un coleg care i-a fost şi iubit în ultimii ani. Relaţia lor dura din clasa a IX-a, acum fata dorind să pună capăt iubirii lor, după ce individul devenise violent. Că nu s-a înşelat o dovedeşte şi întâmplarea de ieri, când doar norocul a făcut ca poliţiştii să nu fie chemaţi să mai ancheteze un omor. Noroc a avut şi agresorul pe care oamenii legii îl cercetează în libertate, faptele sale nefiind considerate grave!

Eleva implicată în acest scandal este sub supravegherea unei asistente maternale, după ce tatăl a decedat, iar mama a spus că nu are posibilitatea să o crească aşa cum ar trebui. Tânăra învaţă foarte bine şi e apreciată tocmai pentru că este cuminte şi silitoare la şcoală. În ultimii trei ani Adina a stat în bancă alături de Cristian, între cei doi înfiripându-se o poveste de iubire pe care tânărul o dorea acum materializată printr-o căsătorie. La sfârşitul săptămânii trecute el şi-a invitat iubita acasă, dar fata a discutat despre acest lucru nu doar cu asistenta maternală, ci şi cu oficialii Direcţiei pentru Protecţia Copilului, directorul adjunct Mircea Andrei spunând că toată lumea a sfătuit-o să îşi continue studiile.

Vizita la locuinţa prietenului său nu s-a mai materializat, refuzul său enervându-l pe elevul de 17 ani la culme. „Fata nu putea să meargă în acea vizită decât însoţită de asistenta maternală, iar băiatul nu a fost de acord cu acest lucru. A început să o jignească pe fată, ea şi-a dat seama de comportamentul lui violent şi a încercat să rupă relaţia cu el, ajungându-se la ceea ce s-a întâmplat acum”, spune Mircea Andrei.

În faţa colegilor

Toată clasa ştia de relaţia celor doi adolescenţi, iar ieri dimineaţă, când aceştia s-au întâlnit chiar în faţa clasei nimeni nu şi-a pus problema că s-ar ajunge la fapte violente. Cristian a prins-o însă pe Adina de cap şi a scos un cuţit, încercând să o înjunghie, fata având suficientă energie pentru a întinde o palmă cu care să respingă arma albă îndreptată spre ea. A rămas astfel în viaţă, gestul băiatului şocând pe toată lumea. „Elevul s-a prezentat la şcoală, a atacat-o pe elevă în clasă, la acel moment, în jurul orei 8 fără 5 minute, fiind destul de mulţi elevi veniţi la şcoală. Fata s-a apărat şi a fost tăiată undeva la nivelul palmei, din ceea ce ştim şi, din fericire, nu are viaţa pusă în pericol. El a aruncat cuţitul şi a rămas pe hol privind în gol, în timp ce un coleg de-al meu mi-a spus ce s-a întâmplat. Domnul director general a chemat o ambulanţă şi eleva a fost transportată la spital”, a spus directorul adjunct al liceului, Valentin Tâlvescu.

Liber, dar riscă exmatricularea

Eleva a ajuns la spital, iar medicii i-au cusut tăietura, o perioadă ea neputând să mai joace handbal, secţie la care era înscrisă alături de cel care din iubit a devenit agresor. După producerea incidentului tânărul a fost dus la sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu pentru audieri, împreună cu tatăl său, la finalul declaraţiei date în faţa anchetatorilor niciunul dintre ei neavând de făcut vreun comentariu faţă de cele întâmplate. Incidentul a avut loc în condiţiile în care, în zilele anterioare, din această săptămână, inclusiv conducerea şcolii a mediat discuţiile dintre fată şi asistenta maternală, pe de o parte, şi elev şi părinţii săi, de partea cealaltă.

Tânăra simţea că urma să se întâmple ceva rău, dar nimeni nu se gândea că lucrurile vor lua o asemenea întorsătură. După audierile de ieri de la Poliţie, elevul agresor a fost lăsat să plece acasă împreună cu tatăl său, anchetatorii apreciind că nu se impune o eventuală reţinere a acestuia, de parcă gestul său ar fi unul similar cu al unui olimpic ieşit la tablă pentru a spune rezolvarea la o problemă complicată. Tânărul este cercetat pentru lovire şi alte violenţe, dar şi pentru port ilegal de arme albe, acum şi conducerea liceului demarând o anchetă proprie, la finalul căreia, cel mai probabil, conducerea şcolii va discuta despre excluderea elevului din sistemul de învăţământ.

Vizualizări: 179

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: