Reţineri în ancheta privind furtul de ţevi de la SE Turceni

Doi bărbaţi din Filiaşi au fost reţinuţi în dosarul în care procurorii gorjeni verifică dispariţia unor cantităţi însemnate de ţeavă din alamă din depozitul Termocentralei Turceni a CE Oltenia. Avocaţii acestora spun că suspectul principal în acest caz, o angajată complexului, ar fi fugit din ţară de teama răspunderii.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore, doi bărbaţi, de 27 respectiv 47 de ani, ambii din oraşul Filiaşi, judeţul Dolj, fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare. Din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că în perioada decembrie 2014-aprilie 2015, în complicitate cu o femeie, de 43 de ani, gestionar la SE Turceni, ar fi sustras în repetate rânduri ţeavă de alamă pentru condensatori. Astfel, CE Oltenia a fost prejudiciat cu aproape 600.000 lei.

Unul dintre bărbaţii reţinuţi a lucrat în perioada în care au dispărut ţevile la Energomontaj şi se ocupa de transportul materialelor la magazie. Avocatul acestuia a spus marţi, atunci când cei doi reţinuţi au fost audiaţi de procurori, că cea care se face vinovată de dispariţia ţevilor, o angajată a CE Oltenia, ar fi fugit în afara ţării. „Suspectul principal, o femeie, este în libertate. Se pare că este fugită prin Anglia. Nu ştim sigur. Nu ştim încă ce s-a întâmplat cu marfa respectivă. Nu am avut acces la actele dosarului. Încă se iau declaraţii şi, după aceasta, dacă se face propunere de arestare preventivă, atunci vom avea acces la dosar. De la sărbătorile de Paşte a şi trimis o cerere de concediu fără plată prin altcineva, nu a depus-o personal. Dumneaei era magazineră şi avea în gestiune aceste mărfuri”, a declarat Mircea Truşcă, avocatul unuia din suspecţi.   

De altfel, poliţiştii gorjeni au efectuat luni dimineaţă 4 percheziţii pe raza localităţilor Filiaşi, Turceni şi Târgu Jiu la locuinţele a 4 persoane bănuite că au creat acest prejudiciu. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, angajata CE Oltenia acuzată de delapidare în acest dosar este cercetată în stare de libertate pentru că ar fi colaborat, oferind informaţii esenţiale pentru aflarea adevărului.

retinut_filiasi_2

Vizualizări: 283

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: