Pisica neagră, logo-ul campaniei „Preveniţi ghinionul!”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) s-a raliat inițiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți 13, organizează „Ziua informării Preventive”. Desfășurate sub sloganul 'Preveniți ghinionul', având ca logo pisica neagră, activitățile informativ-educative ce vor avea loc cu această ocazie, cu sprijinul E.ON România, urmăresc conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de situații de urgență.

Anual, în România sunt înregistrate peste 5.500 incendii la locuințe. Pe lângă pagubele imense, acestea produc și aproape 700 victime. Cele mai frecvente cauze de incendiu la locuințe sunt coșul de fum defect sau necurățat - 31%, instalații electrice defecte sau improvizate - 21%, fumatul și focul deschis—14% și mijloacele de încălzire - 13%. În zonele cu public numeros vor fi organizate puncte de informare preventivă și exerciții demonstrative de stingere, descarcerare și acordare a primului ajutor medical de urgență.

IGSU a încheiat, în anul 2012, un parteneriat de colaborare cu E.ON România, intitulat 'Împreună pentru siguranță', ale cărui principale obiective constau în derularea unor campanii de informare menite să conștientizeze cetățenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor și regulilor de comportare specifice situațiilor de urgență, crearea comportamentului preventiv și atitudinii proactive în rândul comunității în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

În baza acestei colaborări, cei doi parteneri au implementat deja la nivel național campaniile 'F.O.C - Flăcările Omoară Copii', 'R.I.S.C. - Renunță ! Improvizațiile sunt Catastrofale', la finalul anului 2013, au inițiat acțiunea preventivă sub denumirea 'R.I.S.C. - Siguranța NU e un joc de noroc !, iar la începutul anului 2015, a fost lansată campania 'Nu tremur la cutremur'.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență 'Lt. col. Dumitru Petrescu' al județului Gorj va desfășura marți, 13 octombrie 2015, o serie de activități publice dedicate acestei zile, precum și a Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului de Dezastre, după cum urmează: Ziua Porților deschise la toate subunitățile ISU Gorj din Târgu Jiu, Motru, Turceni, Tismana, Novaci, Bumbești Jiu și Hurezani.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: